Το τηλεκοντρόλ είναι ένα εξάρτημα το οποίο χρησιμοποιούμε καθημερινά. Αν το σκεφτείτε φιλοξενούμενοι, κατοικίδια και παιδιά αγγίζουν τα τηλεκοντρόλ καθώς κάθονται στο καναπέ ή στο τραπέζι. Καθημερινά καθαρίζουμε διάφορα σημεία του σπιτιού όπως τα μπάνια, το πάτωμα ή την κουζίνα. Παρόλα αυτά μας διαφεύγουν αντικείμενα τα οποία είναι πηγή μικροβίων, όπως είναι το τηλεκοντρόλ. Κανονικά θα έπρεπε να γίνεται ο καθαρισμός επαφών τηλεκοντρόλ με σύντομο τρόπο καθημερινά και μία φορά το μήνα να γίνεται πιο διεξοδικά.

Είναι σημαντικό λοιπόν να καθιερώσετε και τον καθαρισμό επαφών του τηλεκοντρόλ στην γενική καθαριότητα του σπιτιού. Παρακάτω θα αναλύσουμε 2 τρόπους που μπορείτε να καθαρίσετε το τηλεκοντρόλ. Ο ένας είναι πιο σύντομος για καθημερινά ενώ ο άλλος είναι πιο χρονοβόρος αλλά πρέπει να γίνεται μία στο τόσο.

Καθημερινός καθαρισμός τηλεκοντρόλ

Ο καθημερινός καθαρισμός του τηλεκοντρόλ δεν θα σας κουράσει καθόλου και θα χρειαστείτε μόνο ένα λεπτό για όλη την διαδικασία. Τα υλικά που χρειάζεται να έχετε για τον καθαρισμό είναι μπατονέτες, πανάκι από μικρό-ίνες και αντισηπτικό χεριών ή οινόπνευμα. Η διαδικασία που ακολουθείτε για τον σύντομο καθαρισμό των επαφών τηλεκοντρόλ είναι απλή.

 • Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τις μπαταρίες από την συσκευή.
 • Στην συνέχεια παίρνετε το πανάκι με τις μικρό-ίνες και ρίχνετε μία ποσότητα αντισηπτικού υγρού ή οινόπνευμα και καθαρίζετε την μπροστινή και την πίσω πλευρά του τηλεκοντρόλ.
 • Έπειτα το επόμενο βήμα είναι να πάρετε τις μπατονέτες, να προσθέσετε αντισηπτικό και να καθαρίσετε όλα τα κουμπιά του τηλεκοντρόλ.
 • Μόλις τελειώσετε βάζετε πάλι τις μπαταρίες και έχετε καθαρό τηλεκοντρόλ και εξαφάνιση μικροβίων σε ένα λεπτό! Απίστευτο?

Ενισχυμένος καθαρισμός επαφών τηλεκοντρόλ

Ο συγκεκριμένος καθαρισμός διαρκεί λίγο παραπάνω και δεν γίνεται σε καθημερινή βάση. Την παρακάτω διαδικασία την ακολουθείτε όταν τα τηλεκοντρόλ έχουν να καθαριστούν καιρό. Τα υλικά που θα χρειαστείτε στον συγκεκριμένο καθαρισμό επαφών τηλεκοντρόλ είναι πάλι πανάκι μικρό-ινών, μπατονέτες, κατσαβίδι, μαχαίρι και οινόπνευμα ή WD40. Η διαδικασία αυτή είναι πιο αναλυτική και θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά. Τα βήματα που ακολουθείται είναι τα εξής:

 • Για αρχή αφαιρείτε πάλι τις μπαταρίες από το τηλεκοντρόλ.
 • Στην συνέχεια παίρνετε το κατσαβίδι και αφαιρείτε τις βίδες που ενώνουν τα δύο κομμάτια της συσκευής.
 • Έπειτα παίρνετε το μαχαίρι και το περνάτε από τις πλαϊνές ενώσεις πιέζοντας ελαφρά χωρίς να ασκήσετε πολύ δύναμη μέχρι να ανοίξει στα δύο.
 • Ανοίγετε λοιπόν το τηλεκοντρόλ και βγάζετε από μέσα την πλαστική μεμβράνη που περιέχει όλα τα κουμπιά.
 • Το επόμενο βήμα είναι να πάρετε το πανάκι και να του ρίξετε αρκετή ποσότητα οινοπνεύματος και να καθαρίσετε την πλαστική μεμβράνη του τηλεκοντρόλ με απαλές κινήσεις.
 • Μετά παίρνετε τις μπατονέτες και στα δύσκολα σημεία που η βρωμιά επιμένει καθαρίζετε απαλά χωρίς να ασκείτε πολύ πίεση.
 • Στη συνέχεια με το πανάκι και λίγο οινόπνευμα καθαρίζετε την πλακέτα του τηλεκοντρόλ με απαλές κινήσεις.
 • Μόλις τελειώσετε με τον καθαρισμό πρέπει να περιμένετε να στεγνώσουν καλά τα εξαρτήματα πριν την συναρμολόγηση.
 • Μόλις βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά συναρμολογείτε το τηλεχειριστήριο και βάζετε και τις μπαταρίες.
 • Τέλος καθαρίζετε με το πανάκι, μία ακόμη φορά, την μπροστινή και την πίσω πλευρά του τηλεκοντρόλ και είναι έτοιμο και πεντακάθαρο!

Καθαρισμός με WD40

Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια ακριβώς διαδικασία για τον καθαρισμό επαφών τηλεκοντρόλ, απλά αντί για οινόπνευμα να χρησιμοποιήσετε το WD40 Multi- Use. Το WD40 έχει άλλες +1999 χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Fast Drying Contact Cleaner. Το μόνο που διαφοροποιείτε είναι ότι θα ρίξετε αρκετή ποσότητα από το WD40 στην μεμβράνη των κουμπιών και στην πλακέτα από κάτω. Στη συνέχεια θα πάρετε το πανάκι μικρό-ινών και καθαρίσετε απαλά τις επιφάνειες. Χάρη στην μοναδική του σύσταση το WD40 μπορεί να εισχωρήσει γρήγορα και εύκολα στα πιο δυσπρόσιτα σημεία, αφαιρώντας κάθε βρωμιά. Το Fast Drying Contact Cleaner είναι ιδανικό και ειδικό για καθαρισμό επαφών τηλεκοντρόλ ή ηλεκτρικών εξοπλισμών και είναι ασφαλές γιατί στεγνώνει πολύ γρήγορα.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως να καθαρίσετε το φούρνο σας πατήστε εδώ!