Ακόμα και αν δεν ασχολούμαστε με αυτοκίνητα, οι περισσότεροι θέλουμε να το περιποιούμαστε και να το διατηρούμε καθαρό. Δυστυχώς λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και της καθημερινής του χρήσης, το αυτοκίνητο είναι δύσκολο να παραμείνει καθαρό. Βέβαια πρέπει όσο μπορούμε να το φροντίζουμε και να μην το παραμελούμε αν θέλουμε με το πέρασμα του χρόνου να μην  δημιουργηθούν ανεπανόρθωτα προβλήματα τα οποία μπορεί να κοστίσουν πιο ακριβά! Αν το αυτοκίνητο καθαρίζεται συχνά και σωστά τόσο λιγότερη δουλειά θα έχετε στο επόμενο πλύσιμο. Το σημαντικό λοιπόν είναι εκτός από το απλό εξωτερικό πλύσιμο, να επικεντρώνεστε και σε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τον καθαρισμό του αυτοκινήτου σας. Παρακάτω λοιπόν θα σας δώσουμε κάποια tips ώστε να πραγματοποιείται ο σωστός καθαρισμός αυτοκινήτου και η απαραίτητη περιποίηση.

Εξωτερικό πλύσιμο

Ο εξωτερικός καθαρισμός αυτοκινήτου πρέπει να γίνεται με ειδικά προϊόντα. Οι πιο πολλοί δεν δίνουν σημασία στο τι σαπούνι θα  χρησιμοποιήσουν για να πλύνουν το αυτοκίνητό τους. Αυτό είναι λάθος γιατί μακροχρόνια μπορεί να καταστρέψουν το χρώμα του αυτοκινήτου. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν ειδικά σαπούνια για το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Η χρήση ειδικών καθαριστικών θα προσφέρει στο αυτοκίνητό σας μία επιπλέον λάμψη σε σχέση με ένα κοινό καθαριστικό προϊόν.

Εκτός από το σαπούνι ο σωστός καθαρισμός αυτοκινήτου απαιτεί να χρησιμοποιείτε και τα κατάλληλα πανάκια και σφουγγάρια. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη ποικιλία πανιών και σφουγγαριών, το σημαντικό όμως είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικά για την χρήση σε αυτοκίνητο. Σίγουρα την ίδια δουλειά μπορεί να την κάνουν και τα υπόλοιπα απλά μπορεί να δημιουργήσουν ζημιά στη βαφή του αυτοκινήτου. Οπότε για να το αποφύγουμε αυτό, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε πανάκια και σφουγγάρια με μικροίνες. Τα συγκεκριμένα σίγουρα δεν θα βλάψουν το χρώμα του αυτοκινήτου σας!

Φροντίδα μεντεσέδων

Οι μεντεσέδες των θυρών του αυτοκινήτου είναι από τα σημεία που παραμελούμε και δεν θα έπρεπε. Αν θέλουμε να μην έρθουμε αντιμέτωποι με ενοχλητικούς ήχους και τριξίματα, κάθε φορά που ανοιγοκλέινουμε την πόρτα του αυτοκινήτου μας, θα πρέπει να ψεκάζουμε τους μεντεσέδες με λιπαντικό σπρέι. Το Νο 1 λιπαντικό σπρέι είναι το WD40 Multi Use. Αφού λοιπόν ξεκινήσει ο καθαρισμός του αυτοκινήτου σας, μόλις το πλύνετε εξωτερικά, ανοίξτε τις πόρτες του, καθαρίστε με ένα πανάκι τις πολλές βρωμιές από του μεντεσέδες και ψεκάστε τους με WD40. Στην συνέχεια απλά ανοιγοκλείστε τις 2-3 φορές ώστε να πάει παντού το υγρό και είναι έτοιμες! Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις όλες εδώ!

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Λάστιχα παραθύρου και πόρτας

Καλό θα ήταν με την λίπανση των μεντεσέδων να ελέγχετε και τα λάστιχα των παραθύρων και των θυρών. Με το πέρασμα του χρόνου και λόγω της υγρασίας μπορεί να λάστιχα να ξεραθούν με αποτέλεσμα να μην κάνουν καλή επαφή και να δυσκολεύουν την κίνηση των παραθύρων. Σε αυτήν την περίπτωση για να αποφύγετε κάτι τέτοιο αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ψεκάσετε με το λιπαντικό High Performance Silicone Lubricant της WD40. Η σιλικόνη προσφέρει στεγανοποίηση και ταυτόχρονα λίπανση με αποτέλεσμα τα παράθυρα να ανεβοκατεβαίνουν εύκολα και το αυτοκίνητο εσωτερικά να παραμένει στεγνό.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Καθαρίστε εσωτερικές εσοχές

Τις περισσότερες φορές έχουμε την αίσθηση ότι το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας έχει καθαριστεί πλήρως. Χωρίς όμως να λάβουμε υπόψη μας τις μικρές εσοχές τις οποίες έχουμε παραμελήσει. Είναι εξίσου σημαντικό με τον καθαρισμό της ταπετσαρίας και των χαλιών του αυτοκινήτου να καθαρίζουμε και εσοχές που βρίσκονται ανάμεσα στα κουμπιά της κονσόλας. Μπορεί να ακούγεται μπελαλίδικο αλλά χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι και ένα λεπτό πανάκι μπορείτε να τις καθαρίσετε εύκολα και χωρίς κόπο.