Καθαρισμός ανεμιστήρα οροφής εύκολα και αποτελεσματικά! Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι ανεμιστήρες θα τεθούν πάλι σε λειτουργία! Με τη χρήση και τη σκόνη οι παλιότεροι ανεμιστήρες οροφής αρχίζουν να κάνουν θόρυβο. Από ένα σημείο και μετά ο θόρυβος γίνεται τόσο ενοχλητικός που η ανάγκη για καθαρισμό και λίπανση είναι πια επιτακτική!

Για να διατηρείτε τον ανεμιστήρα σας σε άριστη κατάσταση πρέπει να τον λιπαίνετε κάθε χρόνο. Διαβάστε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως να το κάνετε σωστά.

Εντοπίστε το θόρυβο

Κλείστε τον ανεμιστήρα και με τη βοήθεια μιας σκάλας προσπαθήστε να εντοπίσετε την πηγή του τριξίματος. Εάν ο ήχος έρχεται από το εσωτερικό του τότε πιθανότητα το πρόβλημα βρίσκεται στο μοτέρ του. Με το να καθαρίσετε μόνο τις λεπίδες δεν θα λύσετε το πρόβλημα. Θα χρειαστεί να αποσυναρμολογήσετε το μοτέρ. Η σωστή λίπανση είναι η λύση στις περισσότερες περιπτώσεις ανεμιστήρων.

Καθαρισμός ανεμιστήρα και εξαρτημάτων

Κλείστε την ασφάλεια του ρεύματος και ξεβιδώστε προσεκτικά τον ανεμιστήρα. Οι περισσότεροι τύποι ανεμιστήρων αποσυναρμολογούνται εύκολα για να καθαρίζονται εύκολα. Φυλάξτε τις βίδες και ανοίξτε το κάλυμμα του μοτέρ.  Με ένα νωπό πανί και μια οδοντόβουρτσα καθαρίστε προσεκτικά τη σκόνη και τη βρωμιά. Καθαρίστε όλα τα σημεία που είναι εφικτό να καθαριστούν.

Ψεκάστε με λιπαντικό

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το WD-40 Multi-Use Product. Το WD-40 έχει εξαιρετικά μεγάλη διεισδυτικότητα ως προϊόν και η πρωτοποριακή συσκευασία του ενισχύει τη δράση του αφού του επιτρέπει να εισχωρήσει ακόμα και στα μικρότερα τμήματα του μοτέρ με ακρίβεια. Η τριπλή χρήση του ως καθαριστικό-αντισκωριακό και λιπαντικό θα “ξεκολλήσει” τα κολλημένα σημεία του μοτέρ που προκαλούν το θόρυβο επαναφέροντας την ομαλή, αθόρυβη λειτουργία του.

Συναρμολογήστε τον ανεμιστήρα και τεστάρετε

Αφού βιδώσετε πίσω τις λεπίδες και το προστατευτικό του μοτέρ, επανατοποθετήστε τον στην οροφή. Δοκιμάστε να γυρίσετε τις λεπίδες με τα χέρια για να βεβαιωθείτε ότι δεν κάνει πια θόρυβο. Θέστε τον σε λειτουργία. Εάν δεν κινείται ομαλά βεβαιωθείτε ότι ισορροπήσατε σωστά τις λεπίδες και βιδώσατε καλά τις βίδες. Εάν εξακολουθεί να κάνει θόρυβο μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από ειδικό λιπαντικό λάδι μηχανής στο μοτέρ αλλά πιθανότητα ο θόρυβος προέρχεται από άλλη πηγή.

Προμηθευτείτε και online το WD-40 Multi Use Product Smart Straw που προσφέρει ακρίβεια στην εφαρμογή εδώ. Δείτε τις 2.000+ χρήσεις του προϊόντος εδώ!