tracking

Καθαρισμός ανεμιστήρα λάπτοπ εύκολα και γρήγορα!

Το λάπτοπ μας είναι από τα βασικότερα εργαλεία της δουλειάς μας ειδικά αυτήν την περίοδο που οι περισσότεροι δουλεύουμε από το σπίτι. Εκτός του ότι πρέπει να τον καθαρίζουμε εξωτερικά συχνά πυκνά λόγω των μικροβίων, θα ήταν καλό αν παρατηρούμε ότι υπερθερμαίνεται να τον καθαρίσουμε και εσωτερικά. Μην πανικοβληθείτε το σημαντικό είναι ο καθαρισμός του ανεμιστήρα του λάπτοπ ο οποίος μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικός ο καθαρισμός του ανεμιστήρα του λάπτοπ? Όταν λοιπόν χρησιμοποιείται ένας επεξεργαστής υπολογιστή παράγεται θερμότητα. Αυτή η θερμότητα αποβάλλεται με ένα σύστημα ψύξης που διαθέτει ο κάθε υπολογιστής. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει τον ανεμιστήρα και την ψύκτρα. Σε περίπτωση που η θερμότητα δεν αποβληθεί δημιουργείται υπερθέρμανση και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του υπολογιστή μας.

Όσο περνάει ο καιρός λοιπόν αναμικτήρας και η ψύκτρα του λάπτοπ μας μαζεύουν σκόνη και βρωμιά με αποτελέσματα να χάνουν την χρηστικότητά τους. Όταν αντιληφθείτε λοιπόν ότι το λάπτοπ σας υπερθερμαίνεται πολύ, ήρθε η ώρα για τον καθαρισμό του ανεμιστήρα και της ψύκτρας. Το δύσκολο της υπόθεσης είναι ουσιαστικά ότι πρέπει να ανοίξουμε το λάπτοπ μας. Και όχι δεν εννοούμε να το βάλουμε σε λειτουργεία, αλλά να ξεβιδώσουμε τις βίδες που υπάρχουν στο κάτω μέρος του.

Καθαρισμός ανεμιστήρα λάπτοπ

Ο καθαρισμός ανεμιστήρα του λάπτοπ πάει πακέτο και με τον καθαρισμό της ψύκτρας. Ο καθαρισμός της ψύκτρας είναι εύκολος. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να την αφαιρέσετε και να την καθαρίσετε με καθαρό οινόπνευμα. Στην συνέχεια την ξανατοποθετείτε και βάζετε λίγη θερμοαγώγιμη πάστα γιατί η παλιά θα έχει λερωθεί με τον καθαρισμό της ψύκτρας.

Το επόμενο βήμα είναι ο καθαρισμός του ανεμιστήρα του λάπτοπ. Ανάλογα με το μοντέλο του λάπτοπ θα χρειαστεί ή να ανοίξετε το ανεμιστήρα ή να το αφαιρέσετε. Μόλις το κάνετε αυτό χρησιμοποιείτε έναν απλό αεροσυμπιεστή για να αφαιρεθεί η περισσότερη σκόνη. Επικεντρωθείτε στις διόδους της ψύκτρας γιατί είναι και το σημείο το οποίο μαζεύει την πιο πολύ βρωμιά και υπάρχει περίπτωση να έχουν μπλοκάρει. Στην συνέχεια πρέπει να καθαρίσετε και το ανεμιστήρα και από την εσωτερική του πλευρά. Αν έχει πολύ σκόνη στο εσωτερικό θα το καταλάβετε και από τον ήχο που έβγαζε όταν δούλευε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τραβήξετε προς τα πάνω το φτερωτό μέρος ώστε να βγει και να καθαρίσετε πολύ καλά τον άξονα της φτερωτής.

Σε αυτό το σημείο ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό Fast Drying Contact Cleaner από την Specialist σειρά της WD40. Το συγκεκριμένο προιόν είναι ιδανικό για την αφαίρεση ακαθαρσιών και σκόνης σε ευαίσθητα ηλεκτρονικά όργανα και ηλεκτρικό εξοπλισμό. Χάρη στην μοναδική του σύνθεση διεισδύει γρήγορα στα πιο δυσπρόσιτα σημεία και στεγνώνει γρήγορα χωρίς να αφήνει κατάλοιπα και χωρίς να στάξει. Το μόνο λοιπόν που χρειάζεται να κάνετε στην προκειμένη περίπτωση είναι να ψεκάσετε μία μικρή ποσότητα σε όλα τα δυσπρόσιτα σημεία στον ανεμιστήρα και αφήστε το να δράσει, εξαφανίζοντας κάθε ίχνος σκόνης και βρωμιάς.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Tips

Καλό θα είναι όταν χρησιμοποιούμε το λάπτοπ μας να το έχουμε τοποθετημένο πάνω σε μία λεία σκληρή επιφάνεια. Αυτό είναι σημαντικό γιατί ο ανεμιστήρας τραβάει τον αέρα από κάτω και τον βγάζει από το πλάι. Οπότε αν έχουμε το λάπτοπ πχ. Πάνω στο κρεβάτι μας, αυτόματα βουλώνουμε τον ανεμιστήρα του λάπτοπ αφού δεν μπορεί να τραβήξει τον αέρα με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα.

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο του λάπτοπ σας πατήστε εδώ!

Αποποίηση Ευθυνών

Οι χρήσεις του WD-40 που περιγράφονται σε αυτό τον ιστότοπο δόθηκαν στη WD-40 Company από τελικούς χρήστες του προϊόντος, και δεν αποτελούν υποδείξεις ή συστάσεις για χρήση του προϊόντος από τη WD-40 Company. Οι αναφερόμενες χρήσεις δεν έχουν δοκιμαστεί από τη WD-40 Company. Οι καταναλωτές πρέπει να επιστρατεύουν την κοινή λογική, όποτε χρησιμοποιούν το WD-40. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες και λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τις όποιες προειδοποιήσεις αναγράφονται στη συσκευασία του WD-40.

Επικοινωνία

Vector Brands MIKE Θέτιδος 12 & Α.Παπανδρέου 16675 Γλυφάδα www.vectorbrands.gr

© 2020 WD-40 Company