Καθαρισμός αλουμινίου από οξείδωση; Να ένα θέμα που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Το αλουμίνιο είναι υλικό που βρίσκεται παντού μέσα στο σπίτι μας. Πόρτες, παράθυρα, καρέκλες, εξαρτήματα… πολλά είναι φτιαγμένα από αυτό. Σίγουρα μιλάμε για ένα πολύ βασικό υλικό, με μεγάλη μηχανική αντοχή. Συνεπώς η φροντίδα του πρέπει να είναι κάτι που πρέπει να γίνεται σε τακτά  χρονικά διαστήματα.

 

Πως θα καταλάβετε αν οι επιφάνειες αλουμινίου έχουν οξειδωθεί; Είναι πολύ απλό. Όταν δείτε πάνω τους να έχει συσσωρευθεί ένα γκρι, πυκνό στρώμα. Αυτή είναι η παραμόρφωση του αλουμινίου από την οξείδωση. Είναι εύκολη υπόθεση, όμως, ο καθαρισμός αλουμινίου από οξείδωση;  Αν ξέρετε τους σωστούς τρόπους, μπορεί ο καθαρισμός να είναι και γρήγορος και αποτελεσματικός.

 

Καθαρισμός αλουμινίου από οξείδωση

 

  1. Ξεπλύνετε την επιφάνεια του αλουμινίου. Είναι σημαντικό να το καθαρίσετε καλά ώστε να φύγουν η σκόνη και η βρωμιά. 
  2.  Καθαρίστε έπειτα την επιφάνεια χρησιμοποιώντας σαπούνι και νερό. Αν δεν έχει καθαρίσει από την πλύση με το νερό, προσπαθήστε αυτή την φορά χρησιμοποιώντας ζεστό νερό, σαπούνι και μια μαλακή βούρτσα. Έτσι θα γίνει πιο δυνατός ο καθαρισμός.
  3. Χρησιμοποιείστε ξύδι.Βάλτε μεγάλη ποσότητα ξυδιού σε ένα πανί και αρχίστε να τρίβετε την επιφάνεια. Πάρτε μια βούρτσα μαλακή – για να μην γίνουν φθορές στο αλουμίνιο-  καθαρίστε την επιφάνεια από το ξύδι και με ένα βρεγμένο πανί αφαιρέστε το γκρι στρώμα της οξείδωσης.
  4. Αν δεν έχετε ξύδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με χυμό λεμονιού ή τρίβοντας ακόμη και φέτες λεμονιού σε ένα σημείο με μεγάλη οξείδωση. Για να κάνετε ακόμη πιο αποτελεσματικό τον καθαρισμό προσθέστε αλάτι στον χυμό λεμονιού.

 

Ο καθαρισμός αλουμινίου από οξείδωση γίνεται μια εύκολη υπόθεση με τους παραπάνω τρόπους. Αν, όμως, θέλετε κάτι πραγματικά εύκολο και αποτελεσματικό, χρησιμοποιήστε το WD40! Η χημική του σύσταση είναι τέτοια που είναι και δυνατή για να βγάλει το γκρι στρώμα της οξείδωσης από το αλουμίνιο και προστατευτική ώστε να μη του δημιουργήσει φθορά.

Μην ξεχνάτε: το WD40 προστατεύει τα μέταλλα από την οξείδωση που δημιουργεί το πέρασμα του χρόνου. Συνεπώς αν θέλετε μια λύση που να έχει διάρκεια, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα προϊόν που έχει κατασκευαστεί ακριβώς γι’ αυτήν την δουλειά.

Aγοράστε το εδώ!

Το WD-40 Multi-Use Product έχει άλλες 1999 χρήσεις. Ανακαλύψτε τες όλες!