Σίγουρα οι περισσότεροι θα έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τον ανατριχιαστικό ήχο του τριξίματος στις πόρτες του σπιτιού μας. Ειδικότερα στις πιο παλιές κατοικίες είναι συχνό φαινόμενο αλλά σίγουρα σε κάθε περίπτωση μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Το καλό είναι ότι μπορούμε εύκολα να απαλλαγούμε από αυτόν τον ενοχλητικό ήχο. Αρχικά η βασική αιτία του τριξίματος στις πόρτες είναι οι μεντεσέδες. Είτε λοιπόν οι μεντεσέδες θα χρειάζονται απλά λίπανση είτε θα έχουν σκουριάσει και θα χρειάζονται επισκευή. Το σημαντικό είναι να δράσετε άμεσα γιατί όσο το αφήνετε τόσο οι ενοχλητικοί ήχοι θα γίνονται πιο έντονοι. Παρακάτω λοιπόν υπάρχουν κάποια απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την επισκευή των μεντεσέδων της πόρτας σας.

Λίπανση μεντεσέδων πόρτας

Αν λοιπόν οι μεντεσέδες της πόρτας δεν έχουν σκουριάσει αλλά παρόλα αυτά τρίζουν τότε απλά χρειάζονται λίπανση. Σε αυτήν την περίπτωση το μόνο που χρειάζεστε είναι το WD40 Smart Straw. Με το ειδικό στόμιο που διαθέτει κάνει πιο εύκολη και αποτελεσματική την χρήση του. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι πολύ απλή. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ψεκάσετε τους μεντεσέδες με το WD40,  να καθαρίσετε με ένα πανάκι τα υπολείμματα και τέλος να ανοιγοκλείσετε 2-3 φορές της πόρτα για να απλωθεί σε όλα τα σημεία. Επιπλέον χάρη στην προηγμένη σύστασή του, το WD40, θα λιπάνει τους μεντεσέδες της πόρτας σας και ταυτόχρονα θα τους προστατέψει από την διάβρωση και την σκουριά. Το WD40 είναι το Νο. 1 αντισκωριακό στον κόσμο και έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, τις οποίες μπορείτε να ανακαλύψετε εδώ!

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Επισκευή μεντεσέδων πόρτας

Αν παρατηρήσετε ότι οι μεντεσέδες της πόρτας σας έχουν σκουριάσει ή υπάρχει διάβρωση τότε χρειάζονται επισκευή. Η επισκευή των μεντεσέδων της πόρτας μπορεί να γίνει εύκολα με τρία απλά βήματα που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Βήμα 1

Αρχικά πρέπει να αφαιρέσουμε τον πείρο του μεντεσέ με την βοήθεια ενός σφυριού και ενός ζουμπά. Παίρνετε λοιπόν ένα καρφί ή ένα ζουμπά και τον τοποθετείτε στο κάτω μέρος του μεντεσέ. Στην συνέχεια παίρνετε το σφυρί και χτυπάτε ελαφρά την άκρη του ζουμπά. Αυτή η διαδικασία θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τον προβληματικό μεντεσέ και να μπορέσει να βγει πιο εύκολα. Σε περίπτωση που τραβώντας τον δεν βγαίνει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πίσω άκρο του σφυριού για να τραβήξετε έξω τον μεντεσέ.

Βήμα 2

Το δεύτερο βήμα είναι η λίπανση του πείρου του μεντεσέ με το WD40 Multi Use. Η χρήση του λιπαντικού σπρέι στο πείρο μπορεί να τον βοηθήσει στην περιστροφή του αλλά και στην προστασία του από την εμφάνιση της σκουριάς. Αν παρόλα αυτά έχει ήδη δημιουργηθεί σκουριά στον πείρο, που είναι το πιθανότερο, τότε πρέπει να τον καθαρίσετε πολύ καλά πριν τον βάλετε πίσω στη θέση του.

Βήμα 3

Το τρίτο και τελευταίο βήμα στην επισκευή των μεντεσέδων της πόρτας είναι η τοποθέτηση του μεντεσέ πίσω στη θέση του. Όταν λοιπόν τελειώσετε με τον καθαρισμό του πείρου από την σκουριά και έχει λιπανθεί καλά, τον βάζετε πάλι στη θέση του με την ίδια διαδικασία που το αφαιρέσατε. Μόλις τοποθετήσετε τον μεντεσέ ανοιγοκλείνετε την πόρτα για να δείτε ότι το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί. Αν ακούσετε ότι η πόρτα συνεχίζει να βγάζει ενοχλητικούς ήχους τότε θα πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία.

Αν θέλετε να μάθετε τι πρέπει να κάνετε αν δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα πατήστε εδώ!