Είτε μένετε σε πολυκατοικία είτε σε μονοκατοικία, ομολογουμένως η γκαραζόπορτα ανοιγοκλείνει συχνότερα κι από την πόρτα του σπιτιού σας. Εφόσον θέλετε να προφυλάξετε το αυτοκίνητο σας η συντήρηση και η επισκευή της γκαραζόπορτας είναι καίριας σημασίας, για λόγους ασφαλείας. Κανένας δεν θα ήθελε να μείνει το αυτοκίνητο του φυλακισμένο σε μία γκαραζόπορτα που δεν ανοίγει, ούτε φυσικά να πέσει πάνω του. Η επισκευή γκαραζόπορτας δεν είναι απαραίτητα μία πολύωρη και δαπανηρή διαδικασία.

3 απλά βήματα για την επισκευή γκαραζόπορτας

Βήμα 1: Έλεγχος γκαραζόπορτας

Το πρώτο στάδιο είναι ο έλεγχος. Ελέγξτε μεντεσέδες, βριαχίονες στήριξης και γρανάζια. Εάν είναι χαλαροί, σφίξτε τους κοχλίες ή τις βίδες στα στηρίγματα. Οι βίδες πρέπει να είναι καλά σφιγμένες για να συγκρατούν σωστά την πόρτα. Εξετάστε τυχόν διαβρωμένα εξαρτήματα και φροντίστε για την αντικατάσταση ή την επισκευή τους. Επίσης δείτε ότι η πόρτα είναι σωστά ευθυγραμμισμένη ώστε να είναι σταθερή.

Βήμα 2: Καθαρισμός γκαραζόπορτας

Καθαρίστε τα εξαρτήματα για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και το λίπος. Με ένα πανάκι και ένα καθαριστικό, καθαρίστε την πόρτα. Με ένα άλλο πανί αφαιρέστε τα υπολείμματα καθαριστικού και σκουπίστε καλά μέχρι να είναι όλα στεγνά. Μια φορά τον χρόνο είναι αρκετή για να είστε ήσυχοι!

Βήμα 3: Λίπανση της γκαραζόπορτας

Η χρήση λιπαντικών αυξάνει τη διάρκεια ζωής της γκαραζόπορτας. Το σωστό λιπαντικό θα αποτρέψει τη διάβρωση εξαρτημάτων και των ενοχλητικών θορύβων. Θα λέγαμε ότι μπορεί να παρατείνει την επισκευή γκαραζόπορτας, επειδή ακριβώς συντελεί στην πρόληψη αυτού! Όλες οι βίδες, τα γρανάζια και οι μεντεσέδες θέλουν λίπανση κάθε 3 μήνες.

Επισκευή γκαραζόπορτας με WD-40

Σύμμαχος σας για την καλή λειτουργία της γκαραζόπορτας είναι το WD-40 Multi-Use Product. Πασίγνωστο για τις ιδιότητες του, το WD-40 Multi-Use Product χρησιμοποιείται παγκοσμίως πάνω από 60 χρόνια! Ψεκάστε όλα τα μηχανικά μέρη της γκαραζόπορτας και κοιμηθείτε ήσυχοι, καθώς εκείνο δουλεύει για εσάς. Ιδανικό για μεταλλικές γκαραζόπορτες το WD-40 Multi-Use Product λειτουργεί όχι μόνο ως λιπαντικό. Η ικανότητα του να αφήνει ένα στρώμα προστασίας από τη σκουριά, το καθιστά άμεσα ως προστατευτικό ενάντια στην υγρασία.

Δείτε πόσο εύκολη μπορεί να είναι αυτή η διαδικασία.

Σκουπίστε καλά τις διαδρομές της γκαραζόπορτας με ένα πανάκι και ύστερα ψεκάστε τις με WD-40 Multi-Use Product. Στη συνέχεια καθαρίστε και ψεκάστε τους μεντεσέδες και τα γρανάζια. Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να έχετε τη σωστή λίπανση.

Τέλος, μπορείτε να ψεκάσετε και τις κλειδαριές, εφόσον υπάρχουν, για να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν πιο εύκολα.

Με το WD-40 όλα είναι εύκολα! Η γκαραζόπορτά σας θα λειτουργεί σωστά και η επισκευή της μπορεί να αργήσει για πολλά χρόνια. Ο έλεγχος, ο καθαρισμός και φυσικά η λίπανση είναι 3 βασικά στάδια για τη συντήρησή της. Το WD-40 τα κάνει όλα παιχνιδάκι!

Δείτε τις 2000+ χρήσεις του WD-40 εδώ.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!