Δύσκολοι λεκέδες… Το να δει κανείς λεκέδες σε ένα νέο ρούχο ή ακόμα χειρότερα πάνω στον καναπέ, δεν είναι ότι πιο ευχάριστο. Οι δύσκολοι λεκέδες μπορούν πολύ εύκολα να κάνουν την εμφάνισή τους. Αυτό που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση είναι το γεγονός ότι αυτοί οι λεκέδες δεν είναι εύκολο να αφαιρεθούν και μπορούν να επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο εάν προσπαθήσετε να τους στεγνώσετε.

Παρακάτω, θα βρείτε εύκολες συμβουλές για το πως μπορείτε να καθαρίσετε τους επίμονους λεκέδες, με υλικά που βρίσκονται σε όλα τα σπίτια. Να θυμάστε πως κανένας λεκές δεν είναι τόσο επίμονος και με τον κατάλληλο τρόπο θα μπορέσετε να τους αφαιρέσετε!

Δύσκολοι λεκέδες από κρασί

Όλοι απολαμβάνουν την ύπαρξη ενός καλού κρασιού στο τραπέζι, αλλά κανένας δεν θέλει να δει το σημάδι του στα ρούχα. Εάν το κακό έχει γίνει, δεν χρειάζεται να αγχωθείτε καθώς σας έχουμε τον τρόπο να τον απομακρύνετε.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για την απομάκρυνση των επίμονων λεκέδων κρασιού είναι να τους ξεπλύνετε. Απλώς ανοίξτε τη βρύση, κρατήστε το ύφασμα από την ανάποδη πλευρά προς τα πάνω και τοποθετήστε το κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να βγει ο λεκές.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η σόδα δεν λειτουργεί καλά με λεκέδες κρασιού. Αντ ‘αυτού, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό κρύου νερού και λευκαντικού ρούχων. Βάλτε το ρούχο σε μία λεκάνη και αφήστε το λευκαντικό να κάνει τη δουλειά του για τουλάχιστον μία ώρα. Ιδανικά, αφήστε το ρούχο να καθαρίσει για όλο το βράδυ και το πρωί θα δείτε το αποτέλεσμα.

Δύσκολοι λεκέδες από μελάνι

 Οι λεκέδες από μελάνι είναι σίγουρα από τους πιο δύσκολους να αντιμετωπιστούν και ιδιαίτερα εάν τους έχετε αφήσει να στεγνώσουν. Όσο πιο γρήγορα λάβετε δράση τόσο πιο εύκολο θα είναι το έργο της αφαίρεσής τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, σας έχουμε τον τρόπο για να τους καθαρίσετε από τα αγαπημένα σας ρούχα.

Για να καθαρίσετε το μελάνι από τα ρούχα, πάρτε λίγο βαμβάκι και βυθίστε το σε καθαρό οινόπνευμα. Στη συνέχεια, τρίψτε απαλά από το εξωτερικό άκρο προς το κέντρο. Μπορείτε να αλλάξετε το βαμβάκι μόλις απορροφήσει αρκετό μελάνι. Ωστόσο, τα στυλό και οι μαρκαδόροι που είναι ανεξίτηλοι δεν μπορούν να αφαιρεθούν και θα παραμείνει ο λεκές.

Μόλις τελειώσετε τη διαδικασία καθαρίστε με νερό για να απομακρύνετε το οινόπνευμα. Τέλος, βάλτε λίγο υγρό πιάτων και βάλτε το ρούχο να πλυθεί στο πλυντήριο.

Δύσκολοι λεκέδες από γράσο

Οι λεκέδες από γράσο είναι εξαιρετικά κολλώδεις και επομένως, πιο δύσκολο να αφαιρεθούν. Ευτυχώς, μπορείτε να απαλλαγείτε με τη βοήθεια της ακόλουθης μεθόδου

Απλώς φτιάξτε ένα διάλυμα που περιέχει 50% λευκό ξύδι και 50% νερό και απλώστε το στο λεκέ. Αφού το αφήσετε λίγο να δράσει, πλύνετε με νερό και σαπούνι. Επαναλάβετε ολόκληρη τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

WD-40 Multi-Use Product για δύσκολους λεκέδες

 Υπάρχουν κάποιοι δύσκολοι λεκέδες που δεν μας κάνουν τη χάρη να φύγουν τόσο εύκολα. Ένας εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε ευκολότερα τα υφάσματα από επίμονους λεκέδες είναι το WD-40 Multi-Use Product. Έχει την ιδιότητα να εισχωρεί στο ύφασμα και να βοηθάει στην αφαίρεση του.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε απευθείας πάνω στο λεκέ και να το αφήσετε να δράσει. Στη συνέχεια τρίψτε απαλά με ένα σφουγγάρι και βάλτε το ρούχο να πλυθεί κανονικά στο πλυντήριο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WD-40 Multi-Use Product συνδυαστικά με κάποια από τις πιο πάνω μεθόδους.

Δείτε τις 2000+ χρήσεις του WD-40 εδώ.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!