Οι κλειδαριές του σπιτιού και κυρίως της βασικής του πόρτας χρησιμοποιούνται καθημερινά και σε μόνιμη βάση. Λόγω της συχνής τους χρήσης πρέπει να συντηρούμε καλά τις κλειδαριές ώστε να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα στο μέλλον. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να είναι το φρακάρισμα της κλειδαριάς, το κλειδί να μπαίνει αλλά να μην γυρίζει ή ακόμα και να μην προσαρμόζει καλά το κλειδί στην κλειδαριά. Όλα αυτά συμβαίνουν από την φθορά της καθημερινής χρήσης και από την έλλειψη συντήρησης. Αν παρατηρήσετε λοιπόν ότι δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού σας πρέπει να δράσετε άμεσα γιατί μετά θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα.

Συγκεκριμένα όταν δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα σας, υπάρχει πιθανότητα να σπάσει και να μείνει ένα κομμάτι του κολλημένο στην κλειδαριά. Αν συμβεί αυτό θα χρειαστεί να αλλάξετε ολόκληρη την κλειδαριά κάτι που θα σας κοστίσει και χρήματα και χρόνο. Για να το αποφύγετε παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιους λόγους που δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα σας αλλά και λύσεις αντιμετώπισης.

Λόγοι που δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού σας.

1)Παλιά κλειδαριά

Από τι αποτελείται η κλειδαριά? Ουσιαστικά η κλειδαριά έχει 2 βασικά μέρη, τον μηχανισμό της κλειδαριάς και τον κύλινδρο. Το κλειδί δηλαδή εισχωρεί στον κύλινδρο για να μπορεί να ανοίξει η πόρτα. Όταν λοιπόν το δεν γυρίζει το κλειδί το πιθανότερο είναι το πρόβλημα να βρίσκεται στον κύλινδρο. Στην περίπτωση που η κλειδαριά είναι παλιά, μπορεί να έχει φθαρεί ο κύλινδρος και να πρέπει να τον αντικαταστήσετε. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να έχει μαζέψει ο κύλινδρος σκόνη και βρωμιά και να πρέπει να τον καθαρίσετε. Αν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω θα ταλαιπωρηθείτε είναι η αλήθεια.

Αν όμως είστε τυχεροί (μέσα στην ατυχία σας) μπορεί να έχει μαζέψει βρωμιά το κλειδί σας. Σε αυτό το ενδεχόμενο μπορείτε να δράσετε μόνοι σας και το σημαντικότερο χωρίς να ξοδέψετε χρήματα. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να καθαρίσετε καλά τις εσοχές του κλειδιού σας. Παίρνετε ένα λίγο χαρτί κουζίνας και τρίβετε καλά τις εσοχές του κλειδιού μέχρι να φύγει και το τελευταίο υπόλειμμα σκόνης. Αν σε κάποια σημεία επιμένει η βρωμιά μπορείτε να πάρετε ένα μολύβι και με την μύτη του να προσπαθήσετε να την αφαιρέσετε. Μόλις τελειώσετε με τον καθαρισμό του κλειδιού, δοκιμάζετε να ανοίγετε ξανά την πόρτα σας.

2)Καινούρια κλειδαριά

Από την άλλη αν η κλειδαριά του σπιτιού σας είναι καινούργια οι παραπάνω λόγοι δεν είναι πιθανόν να ευσταθούν. Όταν δεν γυρίζει το κλειδί σε μία καινούρια κλειδαριά, λογικά ο κύλινδρος θα είναι ελαττωματικός. Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα να φταίει και το κλειδί δηλαδή να μην είναι καλής ποιότητας. Αν παρατηρήσετε δηλαδή ότι το κλειδί έχει λυγίσει και πάει να σπάσει πρέπει να προβείτε σε άμεση αντικατάστασή του.

WD40

Είτε όμως μιλάμε για παλιά κλειδαριά είτε για καινούργια και στις δύο περιπτώσεις χρειάζονται συντήρηση και λίπανση κάθε χρόνο. Δεν πρέπει να τις παραμελείτε αν δεν θέλετε να δημιουργηθούν θέματα στο ξεκλείδωμα της πόρτας. Μία λύση για καλή λίπανση της κλειδαριάς είναι το WD40. Ακόμα και αν δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα σας το συγκεκριμένο προϊόν σας δίνει την λύση. Το WD40 Multi Use είναι το No. 1 αντισκωριακό σπρέι πολλαπλών χρήσεων και είναι ιδανικό για την λίπανση των κλειδαριών σας και όχι μόνο. Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Η διαδικασία λοιπόν που πρέπει να ακολουθήσετε είναι απλή!

Αρχικά αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε σταδιακά WD40 στην κλειδαριά. Μην ψεκάσετε μία μεγάλη δόση γιατί το πιθανότερο είναι να στάξει παντού και να μην προλάβει να δράσει.  Χάρη στην λιπαντική του δράση και την προηγμένη σύστασή του εισχωρεί στο εσωτερικό της κλειδαριάς και εξαφανίζει το πρόβλημα. Το συγκεκριμένο προϊόν σας λύνει τα χέρια αφού λειτουργεί σαν αντισκωριακό και λιπαντικό μαζί. Μόλις ψεκάσετε λοιπόν την κλειδαριά περιμένετε 2 λεπτά και στην συνέχεια προσπαθείτε να ανοίξετε την πόρτα.

Την ίδια διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε και όταν δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα του αυτοκινήτου σας!

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως να απαλλαγείτε από τα τριξίματα στην πόρτα αυτοκινήτου σας πατήστε εδώ!