Ο χρυσός είναι από τα πιο ακριβά μέταλλα, για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται για την δημιουργία κοσμημάτων. Αν και σαν υλικό είναι ανθεκτικό και δεν σκουριάζει, μπορεί με τη πάροδο του χρόνου να χάσει την λάμψη του. Το καλό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι μπορείτε να τα καθαρίσετε μόνοι σας χωρίς να χρειαστείτε την βοήθεια κάποιου ειδικού. Βέβαια πρέπει να είστε προσεκτικοί στον τρόπο που θα γυαλίσετε το χρυσό σας κόσμημα καθώς μία ακατάλληλη τεχνική καθαρισμού μπορεί να είναι αιτία να χάσει ο χρυσός την λάμψη του. Ποιο είναι το κατάλληλο γυαλιστικό χρυσού ώστε να κάνουμε τα κοσμήματα μας σαν καινούργια? Παρακάτω θα σας πούμε κάποιους φυσικούς τρόπους γυαλίσματος από υλικά που σίγουρα όλοι έχετε στο σπίτι σας.

Μπύρα

Αν λοιπόν το χρυσό σας δαχτυλίδι έχει χάσει την αρχική του λάμψη, μπορείτε εύκολα να την επαναφέρετε με μπύρα. Όσο περίεργο και αν ακούγεται η μπύρα μπορεί να λειτουργήσει σαν γυαλιστικό χρυσού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε ένα μπολ και να αδειάσετε μέσα ένα κουτάκι μπύρας. Στην συνέχεια βάζετε μέσα στο μπολ με την μπύρα τα χρυσά σας κοσμήματα και να αφήνετε για μία ώρα. Τέλος μόλις περάσει η ώρα αφαιρείτε τα κοσμήματα και τα καθαρίζετε με ένα καθαρό μαλακό πανάκι και θα είναι πιο γυαλιστερά από ποτέ!

Οδοντόκρεμα

Ένα άλλο υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως γυαλιστικό χρυσού είναι η οδοντόκρεμα. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι απλή. Αρχικά παίρνετε τα κοσμήματα και απλώνετε σε όλη την επιφάνειά τους οδοντόκρεμα και τρίβετε απαλά με ένα μαλακό βουρτσάκι. Στην συνέχεια τα ξεπλένετε με πολύ νερό και τα γυαλίζετε με ένα πανάκι καθαρισμού ειδικό για κοσμήματα.

Σόδα

Η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα πολύ αποτελεσματικό φυσικό γυαλιστικό χρυσού. Ξεκινάμε φτιάχνοντας μία πάστα από μαγειρική σόδα. Δηλαδή σε ένα μπολάκι προσθέτουμε δύο μέρη μαγειρικής σόδας και ένα μέρος νερό. Μετέπειτα την απλώνουμε στα κοσμήματα και την αφήνουμε να δράσει για 5 λεπτά. Τέλος καθαρίζουμε τα κοσμήματα με ένα πανάκι και αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο νερό μέχρι να φύγουν και τα τελευταία υπολείμματα σόδας.

WD40 Multi Use

Αν με τους παραπάνω φυσικούς τρόπους δεν είχατε το επιθυμητό αποτέλεσμα τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάτι πιο ισχυρό και αυτό δεν είναι άλλο από το WD40. To WD40 είναι ένα αντισκωριακό προϊόν πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν γυαλιστικό χρυσού. Σίγουρα θα το έχετε χρησιμοποιήσει για να αφαιρέσετε την σκουριά από μεταλλικά αντικείμενα. Ήρθε η ώρα λοιπόν να το χρησιμοποιήσετε και για να κάνετε τα κοσμήματα σας να λάμψουν. Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Η χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος θα απλοποιήσει ακόμα περισσότερο την διαδικασία γυαλίσματος του χρυσού. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να πάρετε τα κοσμήματα και να τα ψεκάσετε με το WD40. Στην συνέχεια παίρνετε ένα μαλακό πανάκι και καθαρίζετε τα κοσμήματα. Αμέσως θα παρατηρήσετε την λάμψη τους! Εκτός από γυαλιστικό χρυσού το WD40 έχει και μία άλλη ιδιότητα. Αν τα χρυσά σας κοσμήματα έχουν γρατσουνιές, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο προϊόν όχι μόνο θα ανακτήσουν την χαμένη τους λάμψη αλλά θα εξαφανιστεί και κάθε ίχνος γρατζουνιάς.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε ποιο είναι το καλύτερο γυαλιστικό μπρούτζου πατήστε εδώ!