Γυάλισμα φαναριών; Θυμάστε το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητό σας με αυτούς τους πεντακάθαρους, κρυστάλλινους προβολείς; Λογικά με την πάροδο των χρόνων, σιγά σιγά αυτό άρχισε να αλλάζει και τα φανάρια σας ξεκίνησαν να αποκτούν κίτρινη και θαμπή όψη. Ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η έκθεση του αυτοκινήτου στον ήλιο. Με τα χρόνια χάνουν τη λάμψη τους και αρχίζουν να γίνονται θαμπά. Εάν έχετε την εντύπωση πως είναι πλέον αργά για να κάνετε κάτι μόνοι σας και να αλλάξετε την κατάσταση, κάνετε λάθος!

Σας έχουμε συγκεντρώσει κάποιους εύκολους τρόπους για το γυάλισμα των φαναριών σας. Δεν χρειάζονται απαραίτητα ακριβά και εξειδικευμένα προϊόντα. Με απλά υλικά που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι, μπορείτε μέσα σε λίγη ώρα να γυαλίσετε τα φανάρια σας και να τα επαναφέρετε σε μεγάλο βαθμό στην αρχική τους κατάσταση.

Παρακάτω θα βρείτε 3 λύσεις που σίγουρα θα ρίξουν φως στο πώς θα γυαλίσετε τα φανάρια σας.

Γυάλισμα φαναριών με οδοντόκρεμα.

Εάν ακόμα το κιτρίνισμα των φαναριών σας είναι σε αρχικά στάδια, τότε έχουμε την ιδανική λύση! Η οδοντόκρεμα αν και ακούγεται παράδοξο, δε γυαλίζει μόνο τα δόντια μας αλλά μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και στο γυάλισμα των φαναριών. Δείτε τα απλά βήματα που χρειάζεται να ακολουθηθούν.

Βήμα 1

Πάρτε ένα καθαρό πανί και προσθέστε σε αυτό, αρκετή ποσότητα οδοντόκρεμας.

Βήμα 2

Χρησιμοποιήστε το πανί για να τρίψετε τους προβολείς για μερικά λεπτά. Το τρίψιμο σε κυκλικές κινήσεις βοηθάει για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Βήμα 3

Βρέξτε ένα νέο πανί με ζεστό νερό και σκουπίστε τα φανάρια σας.

Βήμα 4

Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γυάλισμα φαναριών με γυαλόχαρτο

Όσο αποτελεσματική και να είναι η πιο κάτω μέθοδος, μπορεί να ακολουθηθεί μόνο από άτομα που γνωρίζουν. Οπότε χρειάζεται προσοχή για να μη χειροτερέψετε την όψη των φαναριών σας. Εάν δεν μπορεί να εφαρμοστεί από εσάς, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Βήμα 1

Πλύνετε τους προβολείς με σαπούνι αυτοκινήτου και καθαρίστε σχολαστικά.

Βήμα 2

Καλύψτε τις άκρες του αυτοκινήτου γύρω από τον προβολέα με κολλητική ταινία, για να αποφύγετε το ξύσιμο του αυτοκινήτου από το γυαλόχαρτο στο επόμενο βήμα. Αυτό είναι και το κρίσιμο βήμα.

Βήμα 3

Βρέξτε τους προβολείς και με ένα ψιλό γυαλόχαρτο τρίψτε τους σταθερά για 8-10 λεπτά σε οριζόντιες κινήσεις. Να είστε πολύ προσεκτικοί κατά την εκτέλεση αυτού του βήματος. Βεβαιωθείτε ότι το γυαλόχαρτο είναι βρεγμένο κατά όλη τη διάρκεια, καθώς αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άσχημα γδάρσιμο του προβολέα  αν δεν γίνει σωστά. Μόλις τελειώσετε, σκουπίστε τους προβολείς με ένα μαλακό, καθαρό πανί.

Βήμα 4

Γυαλίστε και κερώστε τους προβολείς σας χρησιμοποιώντας μια στιλβωτική ουσία και ένα πανί μικροϊνών (ή ένα buffer, αν έχετε) για λίγα λεπτά, και είστε έτοιμοι!

Γυάλισμα φαναριών με WD-40 MutiUse Product

Σε περίπτωση που σας φάνηκε περίπλοκη η παραπάνω μέθοδος, τότε αυτή θα σας φανεί παιχνίδι. Με το WD-40 Multi-Use Product δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις. Με απλά βήματα και μέσα σε λίγα λεπτά, μπορείτε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς κανένα κίνδυνο!

Βήμα 1

Σκουπίστε τους προβολείς για να απομακρύνετε τη σκόνη με ένα νωπό πανί

Βήμα 2

Ψεκάστε αρκετή ποσότητα WD-40 Multi-Use Product πάνω στους προβολείς και αφήστε το για 5-10 λεπτά. Ενώ περιμένετε, το WD-40 Multi-Use Product θα κάνει όλη τη δουλειά για εσάς για να απομακρύνει τη θαμπή όψη.

Βήμα 3

Πάρτε ένα μαλακό, καθαρό πανί και τρίψτε απαλά τους προβολείς. Στη συνέχεια, απλώς σκουπίστε τους προβολείς με ένα καθαρό πανί και τελειώσατε.

*Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα της χρήσης του WD-40 Μulti-Use Product είναι ότι δε βοηθά μόνο να δώσετε στους προβολείς του αυτοκινήτου σας μια ολοκαίνουργια λάμψη, αλλά αφήνει και μια προστατευτική επίστρωση, που κάνει τη λάμψη να διαρκεί πολύ περισσότερο!

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!