tracking

Γυάλισμα μπρούτζου

Γυάλισμα μπρούτζου. Ο μπρούτζος από παλιά είχε εφαρμογή σε πολλά διακοσμητικά σπιτιού. Αυτή η μόδα έχει επιστρέψει, οπότε δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ξαναβάλει στα σπίτια τους τα παλιά μπρούτζινα που είχαν από τους παππούδες και τους γονείς τους. Ο μπρούτζος με τα χρόνια χάνει τη λάμψη του. Σίγουρα το γυάλισμα μπρούτζο είναι κάτι το οποίο θα σας απασχολήσει εάν είστε και εσείς λάτρεις αυτής της μόδας.

Σίγουρα όλοι έχουμε αναμνήσεις από τα σπίτια στο χωριό που υπήρχαν διακοσμημένα διάφορα μπρούτζινα αντικείμενα ή ακόμα και μαγειρικά σκεύη. Πάντα οι νοικοκυρές καμάρωναν να τα διατηρούν όμορφα και γυαλισμένα. Έως και σήμερα, αν και έχουν βγει πολλά ειδικά χημικά γι’ αυτό το σκοπό, υπάρχουν στο σπίτι όλων μας, φυσικά προϊόντα που μπορούν να επαναφέρουν τη λάμψη στα μπρούτζινα αντικείμενα μας.

 Στον πιο κάτω αναλυτικό οδηγό, θα βρείτε εύκολους τρόπους να κάνετε τα μπρούτζινα αντικείμενα σας να λάμπουν.

Χρήση λεμονιού και μαγειρικής σόδας

Πριν προχωρήσετε πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για γυάλισμα μπρούτζου και όχι κάποιου άλλου υλικού. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός μαγνήτη. Εάν ο μαγνήτης ελκύει το σκεύος, τότε μάλλον δεν είναι μπρούτζινο το αντικείμενο. Στην αντίθετη περίπτωση μπορείτε να προχωρήσετε.

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν μισό λεμόνι, ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ένα μικρό μπολ στο οποίο μπορείτε να αναμείξετε την πάστα. Η ποσότητα μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Αναμειγνύετε τα υλικά σε ένα μπολ για να σχηματιστεί η πάστα. Με τη βοήθεια ενός καθαρού πανιού τρίβετε προς μία κατεύθυνση το μπρούτζινο σκεύος. Όταν δείτε ότι η επιφάνεια έχει καθαρίσει, απλά ξεπλένετε με νερό.

*Extra Tip. Μπορείτε μόλις γυαλίσετε το σκεύος να βάλετε λίγο ελαιόλαδο για ακόμα πιο έντονη λάμψη.

Γυάλισμα μπρούτζου με ξύδι, αλάτι και αλεύρι

Σε ένα μπολάκι προσθέστε μία κουταλιά της σούπας αλάτι, μία κούπα του τσαγιού λευκό ξύδι και σιγά σιγά προσθέστε αλεύρι μέχρι να γίνει μία πάστα. Καλύψτε με την πάστα το αντικείμενο και αφήστε το να δράσει για περίπου μισή ώρα, ανάλογα πάντα με την οξείδωση του μπρούτζινου αντικειμένου. Ξεβγάλτε με ζεστό νερό και σκουπίστε με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

Χρήση WD-40 MultiUse Product

 Εάν αναζητάτε μια ακόμα ευκολότερη λύση, δοκιμάστε το WD-40 Multi-Use Product. Το WD-40 μπορεί να προστατεύσει και να γυαλίσει τον ορείχαλκο και το χρυσό σας. Ψεκάστε με το προϊόν όλη την επιφάνεια του χάλκινου αντικειμένου και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια με ένα καθαρό πανί τρίψτε την επιφάνεια. Τέλος χρειάζεται να ξεπλύνετε καλά το αντικείμενο για να απομακρύνετε τα υπολείμματα.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε το WD-40 σε μαγειρικά σκεύη ή σκεύη τα οποία έρχονται σε επαφή με φαγητό. Είναι καλό να χρησιμοποιείται μόνο το γυάλισμα μπρούτζου διακοσμητικών αντικειμένων.

Δείτε τις 2000+ χρήσεις του WD-40 εδώ.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αποποίηση Ευθυνών

Οι χρήσεις του WD-40 που περιγράφονται σε αυτό τον ιστότοπο δόθηκαν στη WD-40 Company από τελικούς χρήστες του προϊόντος, και δεν αποτελούν υποδείξεις ή συστάσεις για χρήση του προϊόντος από τη WD-40 Company. Οι αναφερόμενες χρήσεις δεν έχουν δοκιμαστεί από τη WD-40 Company. Οι καταναλωτές πρέπει να επιστρατεύουν την κοινή λογική, όποτε χρησιμοποιούν το WD-40. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες και λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τις όποιες προειδοποιήσεις αναγράφονται στη συσκευασία του WD-40.

Επικοινωνία

Vector Brands MIKE Θέτιδος 12 & Α.Παπανδρέου 16675 Γλυφάδα www.vectorbrands.gr

© 2021 WD-40 Company