Κάντε το δικό σας καθαριστικό για το γυάλισμα των ασημικών

Όπως όλοι γνωρίζετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά καθαριστικά για το γυάλισμα των ασημικών σας. Ωστόσο δεν μπορείτε να βυθίσετε τα κοσμήματά σας μέσα στα καθαριστικά όταν αυτά έχουν μαργαριτάρια ή πολύτιμους λίθους, γιατί θα τους καταστρέψει.

Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε για το γυάλισμα των ασημικών σας ειδικά χαρακτηριστικά, θα πρέπει να τα ξεπλύνετε καλά. Αυτό θα βοηθήσει ιδιαίτερα τα κοσμήματα με λεπτομέρειες – σκαλίσματα. Το καθαριστικό μπορεί να διεισδύσει στα κενά του κοσμήματος και να χαλάσει την υφή του σε αυτό το σημείο. Μετά τον καθαρισμό, σκουπίστε το κόσμημα με ένα πανί μικροϊνών, έτσι ώστε να μη μένουν στίγματα από το νερό.

Νερό με υγρό πιάτων

Εάν η παραπάνω μέθοδος δεν πιάσει, μπορείτε να καθαρίσετε τα ασημένια αντικείμενά σας με νερό και καθαριστικό πιάτων (χωρίς αμμωνία και φωσφορικό). Αυτός ο τρόπος καθαρισμού μπορεί αποτελέσει πρώτο βήμα πριν από οποιοδήποτε τρόπο γυαλίσματος που ακολουθεί στη συνέχεια.

Μαγειρική σόδα και νερό

Για το γυάλισμα των ασημικών σας μπορείτε να φτιάξετε μία πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Στη συνέχεια πάρτε λίγη ποσότητα και τρίψτε το αντικείμενο. Σε περίπτωση που το κόσμημά σας έχει σκαλίσματα και λεπτομέρειες, τρίψτε το με μια οδοντόβουρτσα, για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα.

Μετά τον καθαρισμό, ξεπλύνετε το κόσμημα με νερό και σκουπίστε το με στεγνό καθαρό πανί.

Ελαιόλαδο και χυμός λεμονιού

Ανακατέψτε μισό ποτήρι χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Βυθίστε ένα καθαρό πανί μέσα σε αυτό το μείγμα και τρίψτε το αντικείμενο. Αφού τελειώσετε, ξεπλύντε με νερό και στεγνώστε καλά. Κι αυτό ήταν! Το γυάλισμα ασημικών στέφθηκε με επιτυχία!

Γυάλισμα ασημικών: Πως να γυαλίζετε εύκολα τα ασημικά σας

Λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα

Ανακατέψτε μισό ποτήρι λευκό ξύδι και δύο κουταλάκια μαγειρικής σόδας. Στη συνέχεια βουτήξτε το ασημένιο αντικείμενο στο μίγμα και αφήστε το για δύο-τρεις ώρες. Τέλος, ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε το καλά.

Χρησιμοποιήστε το προϊόν πολλαπλών χρήσεων WD-40

Προτείνουμε το WD-40 σπρέι πολλαπλών χρήσεων για το γυάλισμα ασημικών, επειδή είναι πολύ εύκολο να το αγοράσετε και να το χρησιμοποιήσετε. Τα βήματα είναι απλά:

  1. Αγοράστε ένα WD-40
  2. Ψεκάστε πάνω στο ασημένιο αντικείμενο που θέλετε να καθαρίσετε
  3. Τρίψτε καλά με ένα καθαρό πανί μικροϊνών, κάνοντας κυκλικές κινήσεις

Το WD-40 είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό και θα δώσει κι επιπλέον λάμψη στα ασημένια αντικείμενα σας. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε, η σύνθεση του WD-40 δεν είναι επιβλαβής για αυτού του είδους τα αντικείμενα.

Εκτός από κορυφαίο αντισκουριακό το Wd-40 multi use product θεωρείται το καλύτερο προϊόν για το γυάλισμα των ασημικών. Δείτε τις 2000+ χρήσεις του WD-40 εδώ.