Τα επίσημα δείπνα και η συγκέντρωση στο σπίτι οικογένειας και φίλων, απαιτούν ένα ωραία στολισμένο τραπέζι και φυσικά τα καλά μας σερβίτσια. Κανείς δε θέλει να χαλάσει η εικόνα του τραπεζιού του γιατί δεν προνόησε για το γυάλισμα ασημικών.

Στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν από τους γονείς μας τα καλά ασημικά, τα οποία σπάνια βγαίνουν στο τραπέζι και τα αμελούμε. Τι γίνεται όμως όταν έρθει η στιγμή να εντυπωσιάσουμε και αυτά δεν είναι στη κατάσταση που θέλουμε;

Δεν υπάρχει λόγος εναλλακτικού σχεδίου για τη διακόσμηση του τραπεζιού. Έχουμε βρει και σας δείχνουμε 4 απλούς τρόπους που μπορείτε εύκολα να γυαλίσετε τα ασημικά σας και να τα κάνετε σαν καινούργια, με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Ώρα να ανοίξετε τα ντουλάπια του σπιτιού σας και να συγκεντρώσετε τα υλικά που θα σας βοηθήσουν να εξαφανίσετε τη μαυρίλα και τη θαμπάδα από τα ασημικά σας.

 Αλουμινόχαρτο

Το αλουμινόχαρτο είναι από τους πιο διαδεδομένους τρόπους για το γυάλισμα ασημικών. Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε είναι αρχικά να στρώσετε αρκετά φύλλα αλουμινόχαρτου σε ένα ταψί ή εναλλακτικά να πάρετε ένα αλουμινένιο ταψάκι μίας χρήσης. Στη συνέχεια προσθέτετε μέσα 2 κούπες ζεστό νερό, 1-2 κουταλιές της σούπας σόδα και 1 κουταλιά χοντρό αλάτι. Πλέον είστε έτοιμοι να βάλετε τα ασημικά σας μέσα και να τα αφήσετε για περίπου 10 λεπτά. Τέλος, απλά ξεπλύνετε τα ασημικά σας και σκουπίστε τα με ένα καθαρό πανί.Η διαδικασία για το γυάλισμα ασημικών ολοκληρώθηκε. Θα δείτε πως η γυαλάδα τους έχει επανέλθει!

Οδοντόκρεμα

Η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθάρισμα και γυάλισμα πολλών αντικειμένων, έτσι και με τα ασημικά σας. Σε ένα καλά στραγγισμένο πανί βάλτε οδοντόκρεμα και με κυκλικές κινήσεις τρίψτε τα ασημένια πιάτα, μαχαιροπίρουνα ή ακόμα και τα κοσμήματα σας. Για τα δύσκολα σημεία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μία μαλακή οδοντόβουρτσα. Προσοχή όμως να κάνετε απαλές κινήσεις για να μη γρατζουνίσετε τα ασημικά σας.

Γυάλισμα ασημικών με ξύδι και σόδα

Δύο υλικά που μπορούν να σας λύσουν τα χέρια. Τώρα ήρθε η στιγμή του συνδυασμού τους για να επαναφέρετε τη λάμψη στα ασημικά μας. Σε ένα μπολ βάλτε μία κούπα ζεστό ξύδι και 4 κουταλάκια σόδα. Μόλις το μείγμα ηρεμήσει, απλά τοποθετήστε μέσα τα ασημικά σας και αφήστε τα για περίπου 2 ώρες. Αυτό ήταν, απλά τα ξεπλένετε και είναι έτοιμα και λαμπερά.

Προϊόν πολλαπλών χρήσεων WD-40

Γυάλισμα ασημικών. 4 εύκολοι τρόποι.Το γυάλισμα ασημικών με τη χρήση του WD-40 Multi-Use Product γίνεται πολύ απλό και γρήγορο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε τα ασημικά σας με το WD-40 Multi-Use Product και να τρίψετε καλά με ένα καθαρό πανί μικροϊνών, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.

Η μέθοδος αυτή προτείνεται για τα ασημένια διακοσμητικά και κοσμήματα καθώς πέραν του ότι μπορεί να μας γλυτώσει πολύ χρόνο, επίσης προσφέρει προστασία.

Εάν επιλέξετε αυτή τη μέθοδο για το γυάλισμα των μαχαιροπίρουνων σας, είναι απαραίτητο να τα ξεπλύνετε και να τα σαπουνίσετε καλά για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει υπολείμματα πάνω τους.

Δείτε τις 2000+ χρήσεις του WD-40 εδώ.

Πατήστε εδώ για να αγοράσετε το προϊόν!

Βρείτε τη σελίδα μας στο facebook !