Ένα πάτωμα, πόσο μάλλον όταν είναι ξύλινο, δεν είναι και πολύ δύσκολο να γρατζουνιστεί. Οι γρατζουνιές σε ξύλινο πάτωμα είναι ένα θέμα που απασχολεί ακόμα πιο έντονα όσους έχουν παιδιά στο σπίτι. Κάντε εικόνα τα παιδιά σας να παίζουν στο σπίτι με τα παιχνίδια τους στο πάτωμα. Καταλαβαίνετε πως αναπόφευκτα το πάτωμα δεν θα παραμείνει στην αρχική του κατάσταση.

Δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε καθώς υπάρχουν έξυπνοι και απλοί τρόποι οι γρατζουνιές σε ξύλινο πάτωμα να γίνουν παρελθόν.

Έχουμε βρει 4 τρόπους για να αφαιρέσετε ή να καλύψετε τις γρατζουνιές.

Φελλός και ελαιόλαδο

Γνωρίζατε πως με δύο τόσο απλά υλικά οι γρατζουνιές σε ξύλινο πάτωμα μπορούν να εξαφανιστούν; Δεν είναι κάποιο μαγικό, αλλά ένας έξυπνος τρόπος να τις καλύψετε. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα κομμάτι φελλό και να τον βουτήξετε σε ελαιόλαδο, στη συνέχεια απλά τρίψτε πάνω στη γρατζουνιά. Θα δείτε πως η επιφάνεια θα γυαλίσει και δύσκολα πλέον θα μπορεί να εντοπίσει το μάτι σας τη γρατζουνιά.

Λεμόνι και ελαιόλαδο για μικρές γρατζουνιές σε ξύλινο πάτωμα

Εάν το πάτωμα σας έχει κάποιες μικρές γρατζουνιές, οι οποίες όμως δεν παύουν να σας ενοχλούν, υπάρχει τρόπος να τις ξεφορτωθείτε. Ανακατέψτε απλά λίγο λεμόνι με ελαιόλαδο και περάστε την επιφάνεια με ένα πανί. Μη τσιγκουνευτείτε την ποσότητα που θα βάλετε. Βάλτε αρκετή ποσότητα από το μείγμα και τρίψτε ελαφρά το πάτωμα. Θα δείτε πως οι μικρές γρατζουνιές θα εξαφανιστούν χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Σίδερο

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως το σίδερο μπορεί να ¨σιδερώσει¨ και γρατζουνιές σε ξύλινο πάτωμα; Η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη, αλλά χρειάζεται να ακολουθηθούν τα πιο κάτω βήματα.

  1. Αρχικά υγράνετε καλά την επιφάνεια του έχει την γρατζουνιά.
  2. Πάνω από το σημείο στη συνέχεια βάλτε νωπό χαρτί κουζίνας και πατήστε με το σίδερο. Χρειάζεται προσοχή για να μην κάψετε το πάτωμα. Κάντε γρήγορες και κυκλικές κινήσεις για μερικά λεπτά.
  3. Και το καλό σημείο, απλά αφαιρέστε το χαρτί και απολαύστε το πάτωμά σας.

Για ακόμα καλύτερο και πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μόλις τελειώσετε τη διαδικασία περάστε το πάτωμα με ένα ειδικό λάδι για παρκέ ή ακόμα και με λίγο ελαιόλαδο. Προσφέρει λάμψη και προστασία στο ξύλινο πάτωμα.

WD-40 Multi-Use Product

Το ξέρατε πως ανάμεσα στις 2000 λύσεις που μπορεί να προσφέρει το WD-40 είναι και οι γρατζουνιές σε ξύλινο πάτωμα; To μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε τη γρατζουνιά με WD-40 Multi-Use Product και να αφήσετε το προϊόν να δράσει για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τρίψτε απαλά με ένα πανί και θα δείτε πως οι μικρές γρατζουνιές αφαιρούνται και χαρίζει απίστευτη γυαλάδα.

*Extra Tip

Με το WD-40 Multi-Use Product όχι μόνο μπορείτε να απαλλαγείτε από μικρές γρατζουνιές αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το καθάρισμα του πατώματος. Εάν έχετε ενοχλητικούς λεκέδες που δεν μπορείτε να αφαιρέσετε, απλά ψεκάστε με WD-40 Multi-Use Product. Θα δείτε πως στη συνέχεια μπορούν να βγουν με ένα μαλακό σφουγγαράκι.

Δείτε τις 2000+ χρήσεις του WD-40 εδώ.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!