Αφαίρεση σκουριασμένης βίδας… Να μια φράση που σίγουρα σας ταλαιπωρεί και μόνο στην σκέψη. Είναι κουραστικό, είναι βαρετό αλλά είναι και αναγκαίο. Μην ανησυχείτε όμως. Η φιλοσοφία του «DIY» – κατά κόσμον «do it yourself» – θα σας ξελασπώσει! Πως θα γίνει αυτό; Keep reading!

 

2 +1 τρόποι για αφαίρεση σκουριασμένης βίδας

 

  1. Θερμότητα στην κεφαλή της βίδας

Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείτε έναν αναπτήρα. Τοποθετήστε την φλόγα πάνω στην επιφάνεια της κεφαλής της βίδας για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε και ένα κατσαβίδι, αφού ελέγξετε ότι οι εσοχές του λειτουργούν στην συγκεκριμένη βίδα. Θερμαίνοντας την άκρη του κατσαβιδιού, η υψηλή θερμοκρασία του θα μεταδοθεί και στην κεφαλή της βίδας. Με την βοήθεια της υψηλής θερμοκρασίας η αφαίρεση σκουριασμένης βίδας είναι εφικτή γιατί χαλαρώνουν οι μεταλλικές ενώσεις. Ωστόσο αν το αντικείμενο πάνω στο οποίο βρίσκεται η σκουριασμένη βίδα μπορεί να φθαρεί από την θερμότητα, σίγουρα δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος.  Δοκιμάστε τον νούμερο 2.

  1. Ξύδι ή ανθρακούχο νερό

Πάρτε το μπουκάλι με το ξύδι και αρχίστε να ρίχνετε αργά – αργά στο σημείο που βρίσκεται η σκουριασμένη βίδα. Αφήστε να περάσει λίγη ώρα ώστε να εισχωρήσει το ξύδι στην σκουριασμένη περιοχή και έπειτα επιχειρήστε να την ξεβιδώσετε με ένα κατσαβίδι. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να ξεβιδωθεί από την πολύ σκουριά, δοκιμάστε να ρίξετε πάνω της ανθρακούχο νερό. Αν και πάλι δεν δείτε αποτέλεσμα, ο πιο σίγουρος τρόπος είναι ο νούμερο 3.

  1. Λιπαντικό

Η χημική σύσταση των λιπαντικών είναι πάντα η πιο αποτελεσματική για την αφαίρεση σκουριασμένης βίδας. Διεισδύει μέχρι τα πολύ βαθιά σπειρώματα της βίδας. Έτσι η χαλάρωση που προκαλείται είναι μεγάλη γιατί ξεκινάει από το εσωτερικό της. Το WD40 Smart Straw καταφέρνει την πιο βαθειά διείσδυση και αυτό συμβαίνει γιατί έχει σύστημα διπλού ψεκασμού. Το καλαμάκι του είναι τόσο ευέλικτο – και ταυτόχρονα χρηστικό – που φτάνει στα πιο δύσκολα σημεία. Εκτός από λίπανση, όμως, προσφέρει και προστασία από την διάβρωση και την σκουριά. Ψεκάστε με το WD40 και αφήστε λίγη ώρα ώστε να γίνει καλή απορρόφηση. Ύστερα δοκιμάστε να ξεβιδώσετε την βίδα. Αν δεν τα καταφέρετε με την πρώτη, ψεκάστε ξανά. Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερος κόπος αλλά στο τέλος η βίδα θα ξεβιδωθεί!

Υ.γ Μην ξεχνάτε ότι το WD40 δεν είναι ένα απλό λιπαντικό. Είναι το νούμερο 1 αντισκωριακό και είναι ειδικό σε τέτοιες περιπτώσεις!

Αγοράστε το WD-40 εδώ!

Το WD-40 Smart Straw έχει άλλες 1999 χρήσεις. Ανακαλύψτε τες όλες!