Η αφαίρεση της σκουριάς γίνεται παιχνίδι με τη χρήση του WD-40! Τώρα μπορείτε να κάνετε τα αγαπημένα σας εργαλεία και αξεσουάρ σαν καινούργια με ένα μόνο προϊόν.

 

Αφαίρεση σκουριάς με το WD-40

 

Τι είναι η σκουριά

Η σκουριά -γνωστή και ως οξείδιο του σιδήρου- είναι το αποτέλεσμα της χημικής αντίδρασης ανάμεσα στο σίδηρο και στο οξυγόνο. Όταν ένα μόριο οξυγόνου έρχεται σε επαφή με ένα μόριο σιδήρου δημιουργούν τη σκουριά η οποία δεν είναι υπεύθυνη μόνο για το γνωστό οπτικό αποτέλεσμα εξωτερικά αλλά αν αφεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ικανή να καταστρέψει ολοσχερώς το αντικείμενο που έχει προσβάλλει. Το νερό είναι το στοιχείο με τη μεγαλύτερη και ταχύτερη δράση οξείδωσης διότι τα μόρια του έχουν την ικανότητα να διεισδύουν ακόμα και στις μικρότερες ρωγμές του μετάλλου που δεν είναι εμφανής με το μάτι. Για αυτό και είναι σημαντική η αφαίρεση σκουριάς το ταχύτερο δυνατόν.

How to

Ψεκάστε τη σκουριασμένη επιφάνεια με αρκετή ποσότητα WD-40 ώστε σχεδόν να βυθιστεί στο υγρό. Το ειδικό σταθερό καλαμάκι του επιτρέπει ακρίβεια και ευκολία στη χρήση. Αφήστε το να δράσει για περίπου 10 λεπτά.

Εάν το εργαλείο ή το αντικείμενο ήταν πλήρως καλυμμένο από σκουριά, τρίψτε με ένα συρμάτινο βουρτσάκι την επιφάνεια μέχρι να αφαιρεθεί το πρώτο στρώμα σκουριάς. Στη συνέχεια ψεκάστε ξανά με WD-40 και αφήστε το άλλα 10 λεπτά ώστε να αφαιρεθεί και το δεύτερο-βαθύτερο στρώμα σκουριάς.

Με ένα γυαλόχαρτο ή το συρμάτινο βουρτσάκι αφαιρέστε ξανά τη σκουριά που έχει απομείνει και επιμείνετε στα δύσκολα σημεία μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχει εξαλειφθεί κάθε ίχνος της. Μην ξεχνάτε ότι εάν μείνει έστω και λίγη ποσότητα σκουριάς θα προκαλέσει ταχύτερα την επανεμφάνιση και εξάπλωση της.

WD-40 hack

Όταν το αντικείμενο είναι και πάλι σαν καινούργιο ψεκάστε ένα τελευταίο, πιο λεπτό από τις προηγούμενες φορές, στρώμα WD-40 το οποίο θα λειτουργήσει σαν προστατευτικό κατά της υγρασίας και της διάβρωσης για την αποφυγή επανεμφάνισης σκουριάς.

Δείτε τις 2000+ χρήσεις του WD-40 εδώ.