Η αφαίρεση σκουριάς από μέταλλο μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση με τη βοήθεια του πολυχρηστικού αντισκωριακού spray WD-40. Πολλοί είναι της άποψης ότι οτιδήποτε σκουριάζει πρέπει να απορρίπτεται. Συχνά όμως αξίζει να ξοδέψουμε λίγο χρόνο για να αφαιρέσουμε τη σκουριά παρά να πετάξουμε το εργαλείο ή το σκουριασμένο μεταλλικό τμήμα του αντικειμένου. Εκτός εάν η σκουριά έχει προχωρήσει σε τέτοιο στάδιο που έχει ήδη προκληθεί διάβρωση.

Αφαίρεση σκουριάς από μέταλλο: Δείτε πως θα καθαρίσετε εύκολα τη σκουριά από μεταλλικές επιφάνειες.

Γιατί με WD-40

Η μοναδική σύνθεση του WD-40 του επιτρέπει να δρα ως αφαιρετικό σκουριάς εισχωρώντας βαθιά στους πόρους και διασπώντας τις ενώσεις της. Το WD-40 λύνει τους μοριακούς δεσμούς μεταξύ σκουριάς και μετάλλου. Έτσι χαλαρώνει εντελώς τα σκουριασμένα ή κολλημένα μεταλλικά μέρη και να τα κάνει να λειτουργούν/κινούνται ξανά. Ταυτόχρονα απομακρύνει την υγρασία και τα αντιδιαβρωτικά του συστατικά καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια δημιουργώντας μία ασπίδα προστασίας. Το μέταλλο παραμένει προστατευμένο από την υγρασία και την διάβρωση.

Αφαίρεση σκουριάς από μέταλλο σε 10′

Το κλειδί στην αφαίρεση σκουριάς από μία μεταλλική επιφάνεια είναι να την ψεκάσετε με WD-40 multi-use product μέχρι που να καλυφθεί εντελώς. Παρόλο που το WD-40 δεν ενδείκνυται μόνο ως αφαιρετικό σκουριάς, θεωρείται εντούτοις ένα καθαριστικό προϊόν που έχει και αυτό το ισχυρό πλεονέκτημα! Διαπερνώντας το στρώμα σκουριάς και διαλύοντας την σε βάθος επαναφέρει τα μεταλλικά αντικείμενα στην αρχική τους κατάσταση. Το WD-40 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βαμμένες μεταλλικές επιφάνειες χωρίς να καταστρέψει το χρώμα.

Αφού έχετε καλύψει πλήρως με σπρέι την μεταλλική επιφάνεια που επιθυμείτε, αφήστε το προϊόν να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τρίψτε με μία βούρτσα (για δύσκολη σκουριά επιλέξτε μία συρμάτινη βούρτσα ή σφουγγαράκι) μέχρι να την αφαιρέσετε. Εάν φοβάστε μη χαράξετε το μέταλλο ή τις γύρω επιφάνειες τότε προτιμήστε μία ειδική βούρτσα που δεν χαράζει. Εάν η σκουριά επιμένει επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να αφαιρεθεί εντελώς κάθε ίχνος σκουριάς.

Για εύκολη αφαίρεση σκουριάς από μέταλλο αγοράστε το WD-40 Multi Use Product Smart Straw που προσφέρει ακρίβεια στην εφαρμογή εδώ.