Τα κάγκελα επειδή βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας θέλουν πολύ φροντίδα καθώς καθημερινά δέχονται μεγάλη καταπόνηση. Τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες η υγρασία και οι δυσμενής καιρικές συνθήκες έχουν ως αποτέλεσμα την φθορά των κάγκελων του σπιτιού. Έτσι κάθε λίγα χρόνια χρειάζονται τα κάγκελα συντήρηση και βάψιμο για να μην καταστραφούν τελείως και χρειαστεί να τα αντικαταστήσουμε. Κάτι που μπορεί να φθείρει πολύ τα κάγκελα είναι η σκουριά. Η σκουριά όπως έχουμε ξαναπεί είναι αποτέλεσμα χημικής αντίδρασης που δημιουργείται μεταξύ του μετάλλου και του οξυγόνου της ατμόσφαιρας. Όταν λοιπόν αρχίσουν τα κάγκελα να εμφανίζουν σκουριά πρέπει να δράσουμε γρήγορα πριν αυτή εξαπλωθεί και αλλοιώσει το μέταλλο. Η διαδικασία για την αφαίρεση σκουριάς από τα κάγκελα είναι αρκετά χρονοβόρα και κουραστική καθώς θα χρειαστεί να τα βάψουμε κιόλας. Παρακάτω λοιπόν θα σας πούμε αποτελεσματικούς τρόπους για την αφαίρεση της σκουριάς από τα κάγκελα.

WD40 Multi Use

Ένα προϊόν που θα σας βοηθήσει πολύ στην διαδικασία για την αφαίρεση σκουριάς από τα κάγκελα είναι τοWD40 Multi Use. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι πολλαπλών χρήσεων και σίγουρα θα το έχετε χρησιμοποιήσει για να ξεκολλήσετε κάποιο αυτοκόλλητο ή για να εξαφανίσετε την σκουριά από διάφορα σημεία. Ήρθε η ώρα λοιπόν να το χρησιμοποιήσετε και για να βγάλετε τη σκουριά στα κάγκελα. Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ!

Το προϊόν πολλαπλών χρήσεων WD-40 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση της σκουριάς αλλά και για την προστασία των αντικειμένων από τη σκουριά. Η μοναδική σύνθεση του όχι μόνο διεισδύει στην σκουριά και την εξολοθρεύει αλλά αποτρέπει και την επανεμφάνισή της. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ψεκάσετε με το WD40 τη σκουριά στα κάγκελα. Το αφήνεται να απορροφηθεί για 10 λεπτά ώστε να διεισδύσει στο βάθος του λεκέ και να λιπάνει την επιφάνεια.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Τρίψιμο με γυαλόχαρτο

Για να φύγει λοιπόν η σκουριά πρέπει να την αφαιρέσουμε για γυαλόχαρτο ή με μια συρματένια βούρτσα. Έχοντας ψεκάσει με το WD40 θα είναι πιο εύκολη η αφαίρεση σκουριάς από τα κάγκελα. Πρέπει να τρίψετε τις σκουριασμένες επιφάνειες μέχρι να φανεί το μέταλλο που βρίσκεται κάτω από την σκουριά. Στα σημεία που η σκουριά επιμένει ξανά ψεκάζετε με το WD40 και επαναλαμβάνετε το τρίψιμο. Μόλις τελειώσετε με το τρίψιμο και η σκουριά έχει γίνει πλέον παρελθόν, ξεπλένετε με νερό τα κάγκελα ώστε να φύγουν τα τελευταία υπολείμματα από το τρίψιμο και την σκουριά. Καλό θα ήταν αυτό να το κάνετε μία ηλιόλουστη μέρα ώστε να στεγνώσουν γρήγορα τα κάγκελα καθώς δεν είναι καλό να μείνει το νερό πολύ ώρα πάνω τους.

Βάψιμο

Μόλις έχει αφαιρεθεί η σκουριά από τα κάγκελα και έχουν στεγνώσει τελείως, θα ήταν καλό για ένα ολοκληρωμένο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα να τα βάψετε κιόλας. Αν έχετε χρόνο μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας καθώς είναι εξαιρετικά απλό! Αφού λοιπόν το αποφασίσετε, πριν ξεκινήσετε το βάψιμο υπάρχει και κάτι ακόμη που πρέπει να κάνετε. Πρέπει να περάσετε μία στρώση από αστάρι. Το αστάρι είναι ένα επίχρισμα που εφαρμόζεται απευθείας στην επιφάνεια που θέλουμε να βάψουμε, πριν την εφαρμογή του τελικού χρώματος. Αυτό βοηθάει στο να έχουμε ένα ομοιόμορφο τελικό αποτέλεσμα καθώς διεισδύει στους πόρους της επιφάνειας και η μπογιά απλώνετε καλύτερα. Μόλις στεγνώσει το αστάρι ήρθε η ώρα για τη βαφή. Καλό θα ήταν να προτιμήσετε μία ηλιόλουστη μέρα για να βάψετε τα κάγκελα ώστε να στεγνώσουν πιο γρήγορα.

Tips

  • Αν το μπαλκόνι σας είναι κοντά στη θάλασσα τότε μπορείτε να περάσετε ένα τελευταίο στρώμα υδρόφοβης διαφανούς ακρυλικής ρητίνης, η οποία θα απωθεί την υγρασία που δημιουργείται εξαιτίας της θάλασσας και της βροχής. Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι αραιά και που να ψεκάζετε τα κάγκελα σας με το WD40 Multi Use το οποίο έχει και υδροαπωθητικές ιδιότητες!

Αν θέλετε να μάθετε πως να καθαρίσετε τα πλακάκια της βεράντα σας πατήστε εδώ!