Τα μαύρα σημάδια στο παρκέ και στα πλακάκια συνήθως δημιουργούνται από σκληρά πλαστικά και λάστιχα όπως σόλες παπουτσιών, έπιπλα, σκάλες, παιχνίδια κλπ. Κάθε τύπος πατώματος είναι επιρρεπής σε τέτοιου είδους σημάδια. Αν δεν γίνει αφαίρεση σημαδιών από το παρκέ και τα πλακάκια το πάτωμα σε λίγο διάστημα θα έχει γεμίσει με συνέπεια να χαλάει την οπτική εικόνα των δωματίων. Η αφαίρεση σημαδιών από το παρκέ και τα πλακάκια μπορεί να φαίνεται μία δύσκολη εργασία αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι απλό με τους έξυπνους τρόπους. Χρειάζεται σίγουρα πολύ λιγότερη προσπάθεια από όσο νομίζετε και θα έχετε ένα καθαρό πάτωμα χωρίς κόπο. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικούς έξυπνους τρόπους για να αποκτήσετε πάλι ένα καθαρό από σημάδια πάτωμα, κάνοντας το να φαίνεται σαν καινούργιο.

Μαθητική Γόμα

Για να αφαιρέσετε μικρές γρατσουνιές και σημάδια από λάστιχα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εσείς ένα λάστιχο όπως η μαθητική γόμα που σβήνει την γραφή με μολύβι. Αφαιρεί τέλεια σημάδια αυτού του τύπου. Τρίψτε την περιοχή που έχει το σημάδι με την γόμα μέχρι αυτό να εξαφανιστεί. Στην συνέχεια σκουπίστε τα υπολείμματα από το πάτωμα γιατί αλλιώς τα ίδια μπορεί να δημιουργήσουν νέα σημάδια. Επιλέξτε μία γόμα που να μην είναι αρκετά σκληρή γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσει να αφαιρέσει τα σημάδια. Επίσης δοκιμάστε αρχικά την γόμα σε ένα μικρό κομμάτι του σημαδιού πριν συνεχίσετε στο υπόλοιπο.

Μπαλάκι του τένις

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και μπαλάκι του τένις για να αφαιρέσετε σημάδια από το παρκέ, εάν αυτό είναι διαθέσιμο στο σπίτι σας. Σχηματίστε μία σχισμή σε σχήμα Χ στο μπαλάκι και στην συνέχεια προσαρμόστε το μπαλάκι σε ένα κοντάρι όπως αυτά που έχουν οι σκούπες. Με αυτό θα μπορείτε να τρίβετε με μεγαλύτερη δύναμη την περιοχή που θέλετε να καθαρίσετε. Προσοχή όταν κόβετε το μπαλάκι μην έχετε την παλάμη σας στην αντίθετη πλευρά και κοπείτε.

Εάν τα παραπάνω δεν αρκούν μπορείτε να συνδυάσετε τα παρακάτω συστατικά.

 

Μίγμα νερού με μαγειρική σόδα

Σε λίγο ζεστό νερό προσθέστε λίγο μαγειρική σόδα. Σιγουρευτείτε ότι το μείγμα είναι αρκετά συμπυκνωμένο. Με ένα απαλό πανί τρίψτε τα σημάδια και στην συνέχεια με ένα στεγνό πανί σκουπίστε το πάτωμα.

Υγρό αναπτήρα

Το υγρό αναπτήρα επίσης μπορεί να αφαιρέσει σημάδια από το πάτωμα. Εμποτίστε ένα πανί με υγρό αναπτήρα και τρίψτε το σημάδι στο πάτωμα. Το συγκεκριμένο υγρό είναι τοξικό και εύφλεκτο όποτε να είστε προσεκτικοί κατά την χρήση του.

Οδοντόκρεμα

Αντίστοιχα με τα παραπάνω η οδοντόκρεμα μπορεί να αφαιρέσει επίμονα σημάδια από το πάτωμα. Στο τέλος σκουπίστε με σαπούνι για να φύγουν τα υπολείμματα.

WD40

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους είναι η χρήση του WD40. Ψεκάστε μικρή ποσότητα του σπρέι απευθείας στο σημάδι. Αφήστε το προϊόν να δράσει και να διαλύσει το πλαστικό. Στην συνέχεια σκουπίστε με νερό για να φύγει η μυρωδιά και στεγνώστε. Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.