Η αφαίρεση λεκέδων από κραγιόν δεν είναι πλέον ” mission impossible”.

Οι λεκέδες από κραγιόν θεωρούνται αδιαμφισβήτητα δύσκολοι λεκέδες κι όχι άδικα! Αυτό οφείλεται στις χρωστικές ουσίες που έχουν. Επειδή τέτοιου είδους λεκέδες συμβαίνουν καθημερινά αξίζει τον κόπο να μάθετε έξυπνους και γρήγορους τρόπους προκειμένου να τους αφαιρείτε μόνοι σας. Μπορείτε να γίνετε ειδικός στην αφαίρεση λεκέδων από κραγιόν αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες αυτού του «κάντε το μόνοι σας» άρθρου. Οι λεκέδες αυτού του είδους σχετίζονται άμεσα από το είδος του κραγιόν αλλά και την επιφάνεια στην οποία βρίσκονται. Τα πιο δημοφιλή είδη κραγιόν είναι:

  1. Ενυδατικά κραγιόν
  2. Ματ κραγιόν
  3. Κρεμώδη κραγιόν
  4. Λιποζάν
  5. Κραγιόν σε μορφή μολυβιού

Η πιο δύσκολη επιφάνεια για αφαίρεση λεκέδων από κραγιόν είναι τα υφάσματα. Ωστόσο, οι μέθοδοι αφαίρεσης αυτού του είδους λεκέδων είναι οι ίδιες, ανεξαρτήτου επιφάνειας. Στη συνέχεια θα βρείτε διαφορετικούς τρόπους «κάντε το μόνοι σας» για την αφαίρεση λεκέδων από κραγιόν ανάλογα με το πόσο καιρό έχει μείνει αυτός ο λεκές, αλλά και το μέγεθός του.

Πως να αφαιρέσετε ένα λεκέ:

Κάντε το μόνοι σας: σκουπίστε το λεκέ

Αυτός ο τρόπος θα φανεί αποτελεσματικός μόνο αν ο λεκές είναι πολύ φρέσκος και δεν έχει στεγνώσει. Σκουπίστε το λεκέ με χαρτοπετσέτα ή καθαρό πανί. Αυτό θα φανεί πολύ βοηθητικό στα επόμενα στάδια.

Κάντε το μόνοι σας: Ξεπλύνετε το λεκέ με κρύο νερό

Αν ο λεκές βρίσκεται πάνω στα ρούχα σας ή σε οποιαδήποτε υφασμάτινη επιφάνεια ξεπλύνετε τον γρήγορα με κρύο νερό. Τρίψτε το λεκέ για λίγα λεπτά. Μετά ελέγξτε αν ο λεκές εξακολουθεί να είναι στο ρούχο σας.

Κάντε το μόνοι σας: Προσθέστε απορρυπαντικό

Αν το προηγούμενο βήμα δεν ήταν αρκετό, για να απομακρύνετε το λεκέ, ήρθε η ώρα του απορρυπαντικού. Βάλτε κατά προτίμηση υγρό απορρυπαντικό πάνω στο λεκέ και περιμένετε λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τρίψτε καλά και ξεπλύνετε ξανά με κρύο νερό για καλύτερη αφαίρεση λεκέδων.

Κάντε το μόνοι σας: Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ξύδι για την αφαίρεση λεκέδων από κραγιόν

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δε λειτούργησε και ο λεκές εξακολουθεί να είναι στα ρούχα σας ή σε οποιαδήποτε υφασμάτινη επιφάνεια, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα. Πάρτε ένα μπολ με ξύδι, βουτήξτε το σημείο του υφάσματος με το λεκέ και στη συνέχεια επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα.

Κάντε το μόνοι σας: Χρησιμοποιήστε το σπρέι πολλαπλών χρήσεων WD-40

Αυτή είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση, ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για μεγάλες επιφάνειες όπως μπορεί να είναι ένα τραπεζομάντηλο. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή, γιατί σε ορισμένα υφάσματα το WD-40 μπορεί να αφήσει λεκέδες.

 

Κατά αυτό το στάδιο, ψεκάστε με επαρκή ποσότητα WD-40 το λεκέ και αφήστε το για λίγα λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα αποδυναμωθεί ο λεκές. Στη συνέχεια τρίψτε το λεκέ χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα, ενώ είναι ακόμα υγρό το WD-40.

 

Αφού αφαιρέσετε το λεκέ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το WD-40 για να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό στρώμα.

 

Για να μάθετε ακόμη περισσότερα σχετικά με τα προϊόντα, να μάθετε κι άλλες χρήσιμες συμβουλές ή όλα τα νεότερα για το WD-40 περιηγηθείτε στη σελίδα μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ εδώ. Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.