Ανεξάρτητα από το εάν είστε νέοι ή μεγαλύτεροι, σίγουρα δεν μπορεί να μην να σας αρέσουν οι ντομάτες. Κάτι όμως που σας αρέσει τόσο πολύ, μπορεί να το μισήσετε εάν σας λερώσει τα ρούχα.

Διαφορετικοί τύποι λεκέδων ντομάτας

Πριν ξεκινήσετε να αφαιρείτε λεκέδες από ντομάτα, πρέπει να αναγνωρίσετε με τι είδους στίγματα έχετε να κάνετε. Παρακάτω θα βρείτε τους 3 πιο συνήθεις λεκέδες ντομάτας και θα μάθετε πώς να τους αντιμετωπίσετε:

Φρέσκος χυμός ντομάτας

Αφαίρεση λεκέδων ντομάτας - Απλοί τρόποι

Όλοι αγαπάμε τον φρέσκο ​​χυμό ντομάτας, σωστά; Δεν υπάρχει πιθανώς κανένας λόγος για κάποιον, να μην του αρέσει να τρώει φέτες ντομάτας. Τι γίνετε όμως αν ο χυμός στάξει πάνω στα ρούχα σας. Εάν τον αφήσετε να στεγνώσει τότε είναι ένας από τους πιο δύσκολους λεκέδες για να φύγει.

Κέτσαπ

Η κέτσαπ είναι ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα φαγητού. Αν το σκεφτείτε, υπάρχουν μόνο μερικά πιάτα στον κόσμο που δεν συνδυάζονται με κέτσαπ. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι στην κέτσαπ, εκτός από τις ντομάτες, υπάρχουν και άλλα συστατικά όπως η ζάχαρη ή το ξίδι.

Εάν λερωθείτε με κέτσαπ, πρέπει να θυμάστε ότι δεν πρέπει να ρίξετε ρούχα σε ζεστό νερό. Σε αυτή την περίπτωση, η ζάχαρη μπορεί να αρχίσει να καραμελοποιείται από τη θερμότητα ο λεκές θα γίνει ακόμη πιο δύσκολος για να αφαιρεθεί.

Με αυτό κατά νου, πρώτα πρέπει να σκεφτείτε για την αφαίρεση της ζάχαρης πριν το ύφασμα επεξεργαστεί με θερμότητα.

Βρασμένη σάλτσα ντομάτας

Η ντομάτα είναι ένα συστατικό που δεν έχει μόνο ωραία γεύση με τη μορφή κέτσαπ αλλά και σε αμέτρητα άλλα πιάτα. Εύκολα, μπορεί κανείς να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ντομάτα είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα συστατικά στην αγορά. Για παράδειγμα, είναι ένα απαραίτητο συστατικό σε πολλές ιταλικές σάλτσες ή στη πίτσα.

Αν λερώσετε τα ρούχα με σάλτσα ντομάτας, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι εκτός από τις ντομάτες, η σάλτσα αποτελείται από άλλα στοιχεία, όπως το λάδι. Η αφαίρεση του λεκέ σε αυτή την κατάσταση θα είναι πιο περίπλοκη από ότι στις προαναφερθείσες περιπτώσεις.

Αφαίρεση λεκέδων από ντομάτα από ρούχα

Εάν γνωρίζετε ήδη τι είδους λεκέ ντομάτας πρέπει να αντιμετωπίσετε, ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε τον λεκέ μόνοι σας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να το κάνετε:

Χρησιμοποιήστε το WD-40

Αφαίρεση λεκέδων ντομάτας - Απλοί τρόποι

Όπως και στις περισσότερες οικιακές εργασίες, το WD-40 μπορεί να είναι ανεκτίμητο και σε αυτή την περίπτωση. Ανεξάρτητα από το είδος της κηλίδας ντομάτας που ασχολείστε, το WD-40 είναι σε θέση να σας βοηθήσει. Απλά πρέπει να ψεκάσετε ένα κομμάτι ύφασμα με αυτό και να σκουπίσετε το υλικό όπου λερώθηκε με ντομάτα. Θυμηθείτε να το δοκιμάσετε αρχικά σε μια μικρή επιφάνεια.

Το WD-40 κάνει θαύματα, αφαιρώντας το λεκέ από το ύφασμα. Λειτουργεί καλά αφαιρώντας όλους τους τύπους λεκέδων τομάτας που αναφέρονται παραπάνω. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WD-40 ανεξάρτητα από τι είδους λεκέδες ντομάτας είναι.

Όταν χρησιμοποιείτε το WD-40 για να αφαιρέσετε λεκέδες από ντομάτες, προσέξτε: μην βάζετε το WD-40 απευθείας πάνω στο ύφασμα. Είναι καλύτερο να το ψεκάσετε σε ένα καθαρό πανί ή πετσέτα. Το θέμα είναι ότι ο άμεσος ψεκασμός στο λεκέ διατρέχει τον κίνδυνο να αφήσει ίχνος στο ύφασμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι προτιμότερο να είστε προσεκτικοί σε αυτή την περίπτωση.

Εκμεταλλευτείτε τον ήλιο για λεκέδες ντομάτας

Οι λεκέδες τομάτας είναι αναμφίβολα δύσκολο να αφαιρεθούν, αλλά χάρη στις ακτίνες του ήλιου μπορείτε να τους αφαιρέσετε από τα ρούχα. Αυτό συμβαίνει επειδή το υπεριώδες φως διαβρώνει τους λεκέδες ντομάτας. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να κρεμάτε τα ρούχα στον ήλιο μετά το καθάρισμα, π.χ. με τη βοήθεια του WD-40. Ο συνδυασμός ηλιοφάνειας και WD-40 θα σας επιτρέψει να ξεφορτωθείτε τους λεκέδες για πάντα!

Πλύσιμο!

Αφού αφαιρέσετε λεκέδες ντομάτας, μην ξεχάσετε να πλύνετε τα ρούχα. Θα είναι σαν καινούργια ? Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.