Τον ελεύθερο χρόνο μας προσπαθούμε να χαλαρώνουμε και να κάνουμε πράγματα που μας γεμίζουν και μας ευχαριστούν. Μία από τις πιο δημιουργικές δραστηριότητες μπορεί να πει κανείς ότι είναι οι χειροτεχνίες. Μόνος ή με παρέα αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να φτιάξεις απίστευτα διακοσμητικά για το σπίτι και όχι μόνο. Βέβαια η συγκεκριμένη ασχολία αν δεν είσαι προσεκτικός μπορεί να κάνει ζημιές. Μία ζημιά λοιπόν θα μπορούσε να είναι το να στάξει κόλλα στο πάτωμα ή στο τραπέζι στο οποίο δουλεύεις. Η κόλλα είναι ένα υλικό το οποίο μπορείς να το αφαιρέσεις αν δράσεις γρήγορα. Τι γίνεται λοιπόν αν πέσει κόλλα στα πλακάκια σας? Παρακάτω σας δίνουμε κάποιες λύσεις για να γίνει η αφαίρεση κόλλας από πλακάκια παιχνίδι!

Ακετόνη

Η ακετόνη ή αλλιώς ασετόν, είναι ένα χημικό προϊόν που εκτός από την αφαίρεση βερνικιών στα νύχια των γυναικών μπορεί να βοηθήσει και στην αφαίρεση κόλλας από πλακάκια. Δεν είχατε φανταστεί πως με το ασετόν μπορεί να βγει η κόλλα από τα πλακάκια? Και όμως αυτός ο τρόπος θα σας βοηθήσει στο να εξαφανίσετε τα υπολείμματα κόλλας. Το ασετόν αν δεν το έχετε ήδη σπίτι σας, μπορείτε να το προμηθευτείτε εύκολα από το φαρμακείο ή το σούπερ μάρκετ. Η διαδικασία είναι επίσης πολύ απλή. Παίρνετε ένα πανί και βάζετε πάνω του αρκετή ποσότητα από το ασετόν. Ύστερα βάζετε το πανάκι για λίγα λεπτά στον σημείο που βρίσκεται η κόλλα. Μόλις δράσει λίγο η ακετόνη στην κόλλα αρχίζετε να τρίβετε με το πανάκι.

Λάδι ή Καθαρό Οινόπνευμα

Υπάρχουν κάποια υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας και μπορούν να φανούν χρήσιμα στην αφαίρεση κόλλας από τα πλακάκια μας. Κάποια από αυτά είναι το ελαιόλαδο ή το οινόπνευμα. Πως καθαρίζω τα πλακάκια από την κόλλα με τα παραπάνω υλικά? Και το λάδι και το οινόπνευμα δρουν αποτελεσματικά σε υλικά που κολλάνε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ρίξουμε λάδι πάνω στο λεκέ την κόλλας. Το αφήνουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει και στην συνέχεια παίρνουμε ένα αιχμηρό αντικείμενο όπως μαχαίρι ή μία ειδική σπάτουλα και αφαιρούμε την κόλλα. Χρησιμοποιήστε την σπάτουλα με προσοχή για να μην γρατζουνίσετε τα πλακάκια σας. Στην συνέχεια με ένα καθαρό πανάκι και λίγο νερό περνάμε το σημείο που ήταν ο λεκές για να φύγουν και τα τελευταία υπολείμματα κόλλας. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με το οινόπνευμα.

WD40

Αν με τις παραπάνω λύσεις δεν είχατε το επιθυμητό αποτέλεσμα τότε ήρθε η σειρά του WD40 Multi Use. Το συγκεκριμένο αντισκωριακό προϊόν είναι πολλαπλών χρήσεων και σίγουρα θα το έχετε χρησιμοποιήσει για να ξεκολλήσετε κάποιο αυτοκόλλητο ή για να εξαφανίσετε την σκουριά από διάφορα σημεία. Ήρθε η ώρα λοιπόν να δοκιμάσετε να το χρησιμοποιήσετε και για την αφαίρεση κόλλας από τα πλακάκια. Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ!

Πως καθαρίζω πλακάκια από την κόλλα με το WD40? Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ψεκάσετε με το WD40 πάνω στην κόλλα. Το αφήνεται να απορροφηθεί για 10 λεπτά ώστε να διεισδύσει στο βάθος του λεκέ και να λιπάνει την επιφάνεια. Το επόμενο βήμα είναι να πάρετε μία βούρτσα ή ακόμα καλύτερα την ειδική σπάτουλα και να τρίψετε ελαφρά την κόλλα. Στην συνέχεια με ένα καθαρό υγρό πανάκι καθαρίζετε την περιοχή για να φύγουν και τα τελευταία υπολείμματα κόλλα που μπορεί να έχουν μείνει.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέ μπογιάς από τα πλακάκια σας πατήστε εδώ!