Η αφαίρεση κόλλας από τα αγαπημένα σας έπιπλα, αντικείμενα και επιφάνειες είναι πολύ πιο εύκολη από όσο νομίζετε! Ακόμα και από τη δυσκολότερη επιφάνεια για λεκέ από κόλλα που είναι το ξύλο. Δείτε πως μπορείτε να βγάλετε την κόλλα (τα συνηθισμένα είδη που κυκλοφορούν στο εμπόριο για οικιακή και DIY χρήση) από ξύλινες επιφάνειες:

Αφαίρεση κόλλας από ξύλινες και γυάλινες επιφάνειες

Με ξίδι

Χρησιμοποιείστε ένα πανί ή πετσέτα εμποτισμένη με ξύδι. Το ξύδι έχει την ικανότητα να αφαιρεί τις κόλλες epoxy και πολλά άλλα είδη κόλλας. Βυθίστε το πανί σε ένα μπολ με μισή κούπα ξύδι, στραγγίξτε το και με αργές κινήσεις τρίψτε την κόλλα. Μετά από λίγη ώρα η κόλλα θα πρέπει να αρχίσει να μαλακώνει τόσο που να μπορείτε να την ξεκολλήσετε με τα δάχτυλα σας.

Με WD-40

Αναρωτιέστε πως είναι εφικτή η αφαίρεση κόλλας με WD-40; Το WD-40 δεν είναι απλά ένα λιπαντικό. Είναι ένα χημικό προϊόν που μπορεί να αφαιρέσει την κόλλα από σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια. Ακόμα και ξύλινη. Μην ψεκάσετε όμως κατευθείαν πάνω στο ξύλο. Ψεκάστε πάνω σε ένα πανί και μετά τρίψτε με αργές κινήσεις -όπως και με το ξίδι- την κόλλα. Εάν η επιφάνεια που έχετε να καθαρίσετε είναι μεγάλη ακολουθήστε τη διαδικασία τμηματικά. Προστατέψτε τα χέρια σας φορώντας γάντια. Μόλις η κόλλα έχει αφαιρεθεί, καθαρίστε το ξύλο με ένα πανί που θα βρέξετε με ζεστό νερό. Στη συνέχεια σκουπίστε καλά με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

Πως βγαίνει η κόλλα από γυάλινες επιφάνειες;

Είτε πρόκειται για κόλλα που έχει απομείνει από αυτοκόλλητες ταινίες είτε για οποιαδήποτε άλλη κόλλα, με το WD-40 η αφαίρεση κόλλας από τζάμια, γυάλινα τραπέζια κλπ. είναι πανεύκολη! Το WD-40 είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βγάλετε την κόλλα με ασφάλεια και χωρίς να αφήσετε κανένα σημάδι. Πριν το χρησιμοποιήσετε βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζεται καλά. Ψεκάστε κατευθείαν πάνω στην κόλλα αρκετή ποσότητα και αφήστε το να “ποτίσει” για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε την κόλλα σκουπίζοντας με ένα καθαρό πανί. Αφού η επιφάνεια καθαρίσει εντελώς περάστε το τζάμι/γυαλί με το συνηθισμένο σας spray καθαρισμού για τζάμια.

Προμηθευτείτε online το WD-40 Multi Use Product Smart Straw που προσφέρει ακρίβεια στην εφαρμογή εδώ. Δείτε τις 2.000+ χρήσεις του προϊόντος εδώ!