Πως να αφαιρέσετε γρατζουνιές από το χρώμα του αυτοκινήτου σας;

Μπήκατε στο γκαράζ και υπολογίσατε λάθος; Παρκάρατε το αυτοκίνητό σας και στο γυρισμό σας περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη; Όσο προσεκτικοί οδηγοί και να είμαστε κάποια στιγμή είτε λόγω λάθους μας είτε λόγω κάποιου τρίτου θα εμφανιστούν γρατζουνιές στο όχημά μας. Πολύ δυσάρεστη κατάσταση ειδικά αν είμαστε ερωτευμένοι με το αυτοκίνητό μας.

Η όψη των γρατζουνιών σίγουρα επηρεάζει και την γενική εικόνα του αυτοκινήτου ανεξάρτητα παλαιότητας. Υπάρχουν όμως φθηνοί τρόποι για να αφαιρέσουμε τις γρατζουνιές από την βαφή του αυτοκινήτου;

Ειδικοί μαρκαδόροι

Δεν είναι δύσκολο να τους μπερδέψετε με παιδικούς μαρκαδόρους αλλά σίγουρα δεν κάνουν την ίδια δουλειά. Είτε ως μαρκαδόροι είτε ως μικρά δοχεία με πινέλο, υπάρχουν σκευάσματα σε όλα τα χρώματα που επαναφέρουν το αρχικό χρώμα του αυτοκινήτου μετά από μία γρατσουνιά. Απλά ζωγραφίστε πάνω στην γρατσουνιά και περιμένετε να στεγνώσει. Απλό έτσι;

Το μόνο αρνητικό που έχουν είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις η διάρκεια κάλυψης γρατζουνιών δεν είναι πολύ μεγάλη ή μόνιμη. Επιπλέον πρέπει να έχετε σταθερό χέρι για να καλύψετε μόνο την γρατσουνιά και όχι βαμμένα σημεία. Καλή λύση αλλά όχι η βέλτιστη.

Γυάλισμα με γαλάκτωμα

Μία καλύτερη επιλογή από τους μαρκαδόρους είναι ειδικά γαλακτώματα αμαξώματος. Τοποθετήστε μικρή ποσότητα πάνω στην γρατζουνιά και στην συνέχεια γυαλίστε για μεγάλο χρονικό διάστημα με μία απαλή βούρτσα μέχρι να δείτε βελτίωση. Δεν τελειώσατε όμως. Για να προστατέψετε το χρώμα από περαιτέρω γρατσουνιές καλό είναι να περάστε στην συνέχεια το σημείο και με κερί. Η διαδικασία αυτή μπορεί επίσης να επαναφέρει και το αρχικό χρώμα του αυτοκινήτου σε καλύτερη κατάσταση.

Παρόλα αυτά μπορεί να μην δείτε καθόλου αποτέλεσμα αν οι γρατσουνιές είναι αρκετά βαθιές.

Σημάδια χρώματος από άλλα αυτοκίνητα

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=xL2HIuJR43A[/embedyt]

Η αφαίρεση γρατζουνιών που στην ουσία είναι χρώμα από άλλο αυτοκίνητο είναι σίγουρα πιο εύκολη υπόθεση.

Ειδικά μέσα σε πάρκινγκ, που τα αυτοκίνητα τοποθετούνται αρκετά κοντά το ένα στο άλλο, πολλές φορές θα δείτε στις πόρτες του αυτοκινήτου σας σημάδια χρώματος από τις πόρτες άλλων οχημάτων. Σε αυτή την περίπτωση ένα προϊόν όπως το WD40 που βρίσκεται σε κάθε σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει για την αφαίρεση γρατζουνιών.

Ψεκάστε με το σπρέι πάνω στο σημάδι από χρώμα. Αφήστε τα συστατικά να δράσουν 10 λεπτά και στην συνέχεια καθαρίστε με ένα στεγνό πανί μέχρι να φύγει το σημάδι χρώματος.

Αυτός είναι και ο πιο φθηνός και εύκολος τρόπος για να αφαιρέσετε σημάδια από χρώματα ξένων οχημάτων από το αυτοκίνητο ή την μηχανή σας.

 

Αν κανένας από τους παραπάνω τρόπους δεν μπορεί να σας βοηθήσει τότε μάλλον θα χρειαστεί να ζητήσετε την βοήθεια ενός φανοποιείου. Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.