Η αφαίρεση μιας βίδας ή παξιμαδιού μπορεί να γίνει μεγάλος μπελάς όταν με τον καιρό σκουριάσουν. Ιδιαίτερα εάν η κεφαλή της βίδας είναι επίπεδη και βαθιά τοποθετημένη. Για βίδες σε μεταλλικά εξαρτήματα τα λιπαντικά αντισκωριακά προϊόντα είναι το πρώτο που θα χρειαστείτε. Πριν αρχίσετε να βάζετε όλη σας τη δύναμη καταστρέφοντας εν τέλει το αυλάκι δοκιμάστε τα παρακάτω tips:

 

Αφαίρεση βίδας και σκουριασμένου παξιμαδιού με WD-40

1. Αφαιρέστε τη μπογιά

Η παλιά μπογιά είναι τόσο ισχυρή που καθιστά αδύνατη την αφαίρεση βίδας. Ξύστε την με ένα μαχαίρι ή σκαρπέλο. Δύο είναι τα σημεία που πρέπει να απελευθερωθούν από τη μπογιά. Η περίμετρος της βίδας όπου η κεφαλή συναντά την επιφάνεια στην οποία είναι βιδωμένη και το αυλάκι που συγκρατεί το κατσαβίδι. Εάν καταφέρετε να καθαρίσετε τη μπογιά από αυτά τα 2 σημεία τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να την ξεβιδώσετε. Εάν δεν είναι εφικτό προχωρήστε στο επόμενο tip.

2. Ψεκάστε με λιπαντικό τη σκουριασμένη βίδα

Για την αφαίρεση βίδας που επιμένει, ψεκάστε μια γενναία δόση WD-40 που είναι σχεδιασμένο να εισχωρεί βαθιά και να διασπά τη σκουριά βοηθώντας τη βίδα να κινηθεί ξανά. Αφού ψεκάσετε αφήστε το προϊόν να δράσει για μερικά λεπτά και προσπαθήστε ξανά. Εάν εξακολουθεί να μην γυρίζει επαναλάβετε τη διαδικασία και προχωρήστε στο επόμενο tip.

3. Επιστρατεύστε το σφυρί

Κρατήστε το κατσαβίδι σταθερά και προσπαθήστε να γυρίσετε τη βίδα ενώ χτυπάτε απαλά το πίσω μέρος του κατσαβιδιού με ένα σφυρί μέχρι να χαλαρώσει και να αρχίσει να γυρίζει. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το παλμικό κατσαβίδι οπότε στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό το τρικ είναι αποτελεσματικό.

4. Ώρα για το βαρύ πυροβολικό

Εάν η αφαίρεση βίδας εξακολουθεί να σας δυσκολεύει και η επιφάνεια είναι ξύλινη έχει έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό τρυπάνι. Επιλέξτε το εξάρτημα που ταιριάζει στο μέγεθος της βίδας και τρυπήστε μέχρι η βίδα να αφαιρεθεί. Γεμίστε την τρύπα που δημιουργήθηκε με τον ειδικό ξυλόστοκο ή wood filler.

Δείτε στο video πως να χρησιμοποιήσετε το WD-40 Multi-Use Product Smart Straw. Προμηθευτείτε το προϊόν εδώ