Η αφαίρεση αλάτων είναι η πιο σημαντική δουλειά του μπάνιου. Ναι καθαρίζουμε την τουαλέτα, γυαλίζουμε τους καθρέφτες, παίρνουμε την σκόνη από τις επιφάνειες αλλά… έχει κι άλλο! Είναι κρίμα να αφιερώνετε τον χρόνο σας στον καθαρισμό του μπάνιου σας και εκείνο  να μην αστράφτει.

 

Γιατί η αφαίρεση αλάτων είναι απαραίτητη

 

Ας ξεκινήσουμε από αυτό που ξέρουμε ότι πραγματικά πληγώνει τις νοικοκυρές: η εμφάνιση! Είναι αλήθεια ότι τα άλατα σαμποτάρουν όλη τη γενική που μπορεί να έχετε κάνει στο μπάνιο. Η θαμπάδα που προκαλούν τα άλατα στις επιφάνειες είναι έντονη και ενοχλητική.

Δεν είναι μόνο, όμως, η εμφάνιση το πρόβλημα αλλά και η λειτουργία του μπάνιου. Τα άλατα εισχωρούν στον μηχανισμό της βρύσης και στο τηλέφωνο του ντους. Φράζουν τις υποδοχές και δημιουργούν πρόβλημα στην χρήση εξαρτημάτων που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Πώς βγάζω τα άλατα;

 

  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή σκόνη καθαρισμού και να προσθέσετε λίγο ξύδι. Αν αφήσετε το μίγμα πάνω στις επιφάνειες που υπάρχουν άλατα και ύστερα τρίψετε με μια σκληρή επιφάνεια (άγριο σφουγγάρια ή οδοντόβουρτσα), θαμπάδα θα φύγει.
  2. Για περιοχές όπως η βρύση και τα είδη υγιεινής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λεμονόκουπα.Τρίψτε καλά τα σημεία που έχουν άλατα για 5 – 10 λεπτά και τα άλατα θα εξαφανιστούν. Επίσης αν υπάρχει ισχυρή συσσώρευση αλάτων σε ορισμένα σημεία μπορείτε να ανακατέψετε αλάτι και λεμόνι και να τρίψετε με το μίγμα τους.

Το πιο σημαντικό: Η πρόληψη

 

Η αφαίρεση αλάτων είναι κάτι που χρειάζεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Γιατί; Φανταστείτε πόση ποσότητα νερού πέφτει καθημερινά στις επιφάνειες του μπάνιου! Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να δημιουργηθεί μεγάλη φθορά από τα άλατα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα άλατα αλλά πιο σημαντικό είναι να μπλοκάρουμε την επανεμφάνιση τους. Έτσι κι ο δικός σας κόπος δεν θα πηγαίνει χαμένος και το μπάνιο σας θα διατηρείται καθαρό και λειτουργικό για μεγαλύτερο διάστημα.

Όσο σημαντικός είναι ο σωστός καθαρισμός άλλο τόσο σημαντικό είναι και το επόμενο βήμα μετά τον καθαρισμό. Ποιο είναι αυτό; Επάλειψη όλων των επιφανειών με WD40 .

Η ιδιαίτερη χημική του σύσταση προστατεύει τις επιφάνειες γιατί δεν αφήνει το νερό να παραμείνει για πολύ ώρα πάνω τους. Αν περνάτε τις επιφάνειες του μπάνιου σας με  WD40 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, θα ξεχάσετε ότι υπάρχουν άλατα στο μπάνιο σας!

Απαλλαγείτε, λοιπόν, εύκολα και γρήγορα από τα αλάτα! Υπάρχει λύση και είναι εδώ!

Το WD-40 Multi-Use Product έχει άλλες 1999 χρήσεις. Ανακαλύψτε τες όλες!