Η λύση για τη λίπανση μεντεσέδων πόρτας είναι απλή και δεν περιλαμβάνει πια γράσο ή μαγειρικό λάδι! Το τρίξιμο της πόρτας είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο ενοχλητικούς θορύβους που ακούγονται συχνά σε ένα σπίτι. Οι πόρτες τρίζουν επειδή με τον καιρό συσσωρεύεται σκόνη στο εσωτερικό των μεντεσέδων εμποδίζοντας την ομαλή και αθόρυβη κίνηση τους.

How to

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα εξειδικευμένο για λίπανση μεντεσέδων πόρτας προϊόν ή το όλα-σε-ένα, multi-use WD-40 που λιπαίνει και καθαρίζει από τη βρωμιά σχεδόν όλες τις επιφάνειες! Ένα ισχυρό πλεονέκτημα αυτών των προϊόντων -εκτός από τη σύνθεση τους- είναι οι συσκευασίες τους. Επιτρέπουν ακρίβεια στη χρήση του υλικού ώστε να μεταφέρεται στα σημεία του μεντεσέ που χρειάζονται λίπανση χωρίς να λερώνεται η γύρω περιοχή.

 

Λίπανση μεντεσέδων πόρτας: How to με το WD-40

Βήμα 1

Ελέγξτε πρώτα τον μεντεσέ ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει χαλαρώσει ή ότι δεν είναι σκουριασμένος. Στην περίπτωση που οι μεντεσέδες είναι πολύ σκουριασμένοι θα πρέπει είτε να αλλαχθούν είτε να βγουν, να καθαριστούν από τη σκουριά και να επανατοποθετηθούν.

Βήμα 2

Καθαρίστε τον μεντεσέ καλά από σκόνη, τυχόν υπολείμματα από μπογιές ή άλλους λεκέδες. Ο σκοπός στη λίπανση μεντεσέδων πόρτας είναι το προϊόν να εισχωρήσει στο εσωτερικό και όχι να σταθεί στην επιφάνεια.

Βήμα 3

Πριν προχωρήσετε στη λίπανση μεντεσέδων πόρτας κλείστε την και ψεκάστε κατευθείαν πάνω στον μεντεσέ. Κρατήστε ένα πρόχειρο πανί κάτω και γύρω του ώστε να αποτρέψετε τυχόν λέκιασμα της πόρτας ή του τοίχου. Αφού ψεκάστε, σκουπίστε την επιφάνεια του διότι για τη λίπανση των μεντεσέδων πόρτας δεν παίζει ρόλο η περισσευούμενη ποσότητα WD-40 στο εξωτερικό μέρος τους παρά μόνο στο εσωτερικό τους.

Βήμα 4

Ανοιγοκλείστε την πόρτα μερικές φορές για να επιτρέψετε στο WD-40 να διεισδύσει και να εξαπλωθεί εσωτερικά στις ενώσεις των μεντεσέδων. Σε αυτό το σημείο η πόρτα θα πρέπει σταδιακά να αρχίσει να ανοίγει και να κλείνει όλο και πιο εύκολα χωρίς να κάνει θόρυβο. Εάν το τρίξιμο επιμένει μπορείτε να επαναλάβετε το ψέκασμα. Εκτός από κορυφαίο αντισκουριακό το Wd-40 multi use product θεωρείται το καλύτερο προϊόν για την λίπανση μεντεσέδων. Αγοράστε το προϊόν εδώ.

Δείτε τις 2000+ χρήσεις του WD-40 εδώ