Η αντισκωριακή προστασία αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντική για τη σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου σας. Διαβάστε παρακάτω 5 πολύτιμα tips που ενδεχομένως δεν γνωρίζατε.

1. Το πρόβλημα της σκουριάς

Τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται κυρίως από σίδηρο και χάλυβα. Ο σίδηρος -ως γνωστόν- οξειδώνεται λόγω του οξυγόνου, του διοξειδίου του άνθρακα και φυσικά της υγρασίας. Περίπου το ίδιο συµβαίνει και µε τον χάλυβα. Η σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί πλέον και το αλουμίνιο ως υλικό κατασκευής λόγω του σημαντικού πλεονεκτήματος του να είναι πολύ ανθεκτικό στη διάβρωση. Τα καινούργια αυτοκίνητα έρχονται με εγγύηση αντιδιαβρωτικής προστασίας η οποία διαφέρει ανάλογα με την εταιρεία και το μοντέλο και αφορά ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ανεξαρτήτως εγγύησης πρέπει όμως και οι ίδιοι να δίνουμε σημασία στην αντισκωριακή προστασία αυτοκινήτου ώστε να προλαμβάνουμε σοβαρές φθορές.

2. Σε ποια σημεία εντοπίζεται η διάβρωση;

Τα κύρια σημεία που πρέπει να τσεκάρετε βρίσκονται κάτω από το αυτοκίνητο και κοντά στο έδαφος. Λόγω της στενής του επαφής με το οδόστρωμα νερά, λάσπες και ακαθαρσίες συσσωρεύονται διαρκώς. Το ίδιο συμβαίνει και στους θόλους των τροχών. Επίσης πέτρες, κλαδιά και διάφορα αντικείμενα εκτοξεύονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης και μπορούν να φθείρουν το χρώμα/βερνίκι του αυτοκινήτου αφήνοντας εκείνα τα σημεία εκτεθειμένα στον κίνδυνο της σκουριάς. Προσοχή επίσης πρέπει να δίνετε και στα σημεία που συσσωρεύεται το χιόνι.

3. Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για την αντισκωριακή προστασία αυτοκινήτου;

Όπως ισχύει σε όλα, η καλύτερη προστασία για τη σκουριά στο αυτοκίνητο είναι η πρόληψη. Και δεν υπάρχει καλύτερη μέθοδος από το να πλένετε συχνά το αυτοκίνητο! Το ενδελεχές πλύσιμο απομακρύνει λάσπες, βρωμιές, άλατα και ουσίες ικανές να προκαλέσουν διάβρωση. Αμέσως μετά ακολουθεί η επιδιόρθωση σχισμών, γρατζουνιών και σημείων στα οποία έχει φύγει το χρώμα. Μην ξεχνάτε ότι το χρώμα είναι αυτό που προστατεύει το αυτοκίνητο σας.

4. Ψεκάστε τις επιφάνειες που θέλετε να προστατέψετε με μία στρώση WD-40

Μετά το πλύσιμο, το κέρωμα και το βάψιμο/επιδιόρθωση χρώματος, έρχεται το ψέκασμα με WD-40 Multi-Use Product για ακόμα μεγαλύτερη προστασία. Η λιπαντική του δράση όχι μόνο προλαμβάνει τη δημιουργία σκουριάς αλλά προστατεύει το αυτοκίνητο από όλες τις καιρικές συνθήκες και βοηθά τις επιφάνειες που ψεκάσατε να παραμείνουν στεγνές. Η ιδιότητα του να διεισδύει σε βάθος, φτάνοντας σε δυσπρόσιτα σημεία το καθιστά ακόμα πιο αποτελεσματικό στην αντισκωριακή προστασία αυτοκινήτου.

5. Πως να χρησιμοποιήσετε το σπρέι και τι να προσέξετε

Μετά το πλύσιμο, ψεκάστε τις περιοχές που είναι επιρρεπής στη σκουριά. Ακολουθήστε τις οδηγίες και κρατήστε το προϊόν μακριά από τα λάστιχα γιατί θα τα κάνει να γλιστρούν επικίνδυνα. Για πολύ μικρά σημεία όπως βίδες και παξιμάδια στις ζάντες χρησιμοποιήστε το ειδικό καλαμάκι του -smart straw- για να απλώσετε ένα παχύ στρώμα με ακρίβεια και να σκουπίσετε αν τρέξει. Θα πρέπει να επαναλαμβάνετε συχνά τη διαδικασία για να παρέχετε στο αυτοκίνητο σας τη μέγιστη προστασία.

Μπορείτε να προμηθευτείτε και online το WD-40 Multi Use Product Smart Straw εδώ. Δείτε επίσης τις 2.000+ χρήσεις του προϊόντος εδώ!