Τα μυρμήγκια αν και δεν είναι επικίνδυνα έντομα πολλές φορές μπορεί να γίνουν ενοχλητικά. Σίγουρα όλοι θα έχουμε φιλοξενήσει κάποια στιγμή μυρμήγκια στις αυλές και στους κήπους μας ακόμη και μέσα στο σπίτι μας. Αν και τα μυρμήγκια δεν προσβάλλουν άμεσα τα φυτά μας, συμβάλουν όμως στην ανάπτυξη του εντόμου της μελίγκρας η οποία χαλάει το φύλλωμα των φυτών. Η αντιμετώπιση μυρμηγκιών στις γλάστρες, λοιπόν, είναι επιτακτική. Παρακάτω, σας δίνουμε κάποιες αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση μυρμηγκιών στις γλάστρες!

Σκόρδο και νερό

Η έντονη μυρωδιά του σκόρδου είναι εξαιρετικά ενοχλητική στα μερμήγκια οπότε είναι ένα φυσικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση μερμηγκιών στις γλάστρες! Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι πολύ απλή. Αρχικά παίρνετε 3-4 σκελίδες σκόρδο, τις λιώνετε και τις τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα με νερό. Τις αφήνετε μέσα να μουλιάσουν για 24 ώρες και την επόμενη μέρα τις σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνετε το υγρό σε ένα μπουκαλάκι και ψεκάζετε τα μερμήγκια αλλά και τις φωλιές τους.

Κόκκινο πιπέρι Καγιέν

Το κόκκινο πιπέρι είναι ακόμα ένα υλικό που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση μερμηγκιών στις γλάστρες και στα φυτά μας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού νερό και να προσθέσετε το τριμμένο κόκκινο πιπέρι. Στην συνέχεια απλά ψεκάζετε τα φυτά και το χώμα της γλάστρας με αυτό.

Φλούδες πορτοκαλιού

Οι φλούδες πορτοκαλιού όταν καθαρίζουμε το πορτοκάλι μας είναι άχρηστες και τις πετάμε. Πλέον μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για να απομακρύνουμε τα μερμήγκια από τα γλάστρες μας. Τι πρέπει να κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση? Απλά κόβουμε την φλούδα σε πολύ μικρά κομματάκια και τα σκορπίζουμε σε σημεία που υπάρχουν μερμήγκια. Τα μερμήγκια θα κουβαλήσουν τα κομματάκια της φλούδας πορτοκαλιού στην φωλιά τους και τότε θα εκκρίνουν την ουσία που είναι τοξική για τα μερμήγκια.

Καφές

Ένα άλλο υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αντιμετώπιση των μερμηγκιών είναι ο καφές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πασπαλίστε τα απομεινάρια του γαλλικού καφέ σας στον κήπο και γύρω από το εξωτερικό του σπιτιού σας. Τα μυρμήγκια απωθούνται από το άρωμα του καφέ, και ως μπόνους, ο καφές θα κάνει καλό στο χώμα και στα φυτά σας.

WD40

Κάτι άλλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την σωστή αντιμετώπιση μερμηγκιών στις γλάστρες είναι το WD40 Multi Use.Το συγκεκριμένο προϊόν αν και είναι το Νο 1 αντισκωριακό στο κόσμο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να απομακρύνετε τα μερμήγκια από τις γλάστρες. Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Γενικά αν ψεκάσετε με WD40 τα μερμήγκια θα σκοτωθούν. Παρόλα αυτά επειδή δεν είναι ότι καλύτερο να ψεκάσετε την φωλιά που βρίσκεται μέσα στην γλάστρα σας έχουμε τη λύση. Μπορείτε να ψεκάσετε όλη την εξωτερική επιφάνεια της γλάστρας με το WD40. Με αυτόν τον τρόπο, η μυρωδιά θα απωθήσει τα μερμήγκια να περπατήσουν πάνω στην γλάστρα.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως να διώξετε τις σφήγκες πατήστε εδώ!