Οι κλειδαριές στις πόρτες του σπιτιού μας χρησιμοποιούνται καθημερινά αρκετές φορές. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείται τόσο πιο πιο φθείρεται. Βέβαια είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να μην χρησιμοποιείτε καθώς είναι για την ασφάλεια του σπιτιού και την δική σας. Αφού λοιπόν είναι κάτι αναπόφευκτο στην καθημερινότητά σας πρέπει να την συντηρείτε ώστε να μην φθαρεί και σας δημιουργήσει χειρότερα προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να είναι ότι το κλειδί να μην γυρίζει στην κλειδαριά, να μην προσαρμόζει καλά και στην χειρότερη των περιπτώσεων να σπάσει. Αν πάρουμε την χειρότερη περίπτωση, ότι δηλαδή έσπασε το κλειδί στην κλειδαριά, τι κάνουμε? Σίγουρα πανικοβαλόμαστε και το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι ο κλειδαράς. Γιατί όμως να καλέσουμε κάποιον ειδικό αφού μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και μόνοι μας? Παρακάτω λοιπόν σας δίνουμε κάποιους τρόπους για να αφαιρέσετε το σπασμένο κλειδί από την κλειδαριά.

1ος Τρόπος

Μαγνήτης ή κόλλα. Όταν το σπασμένο κλειδί έχει μείνει πολύ μέσα στην κλειδαριά και δεν φαίνεται μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγνήτη ή κόλλα. Αν επιλέξετε μαγνήτη θα πρέπει να είναι πολύ δυνατός ώστε να μπορέσει να αφαιρέσει το σπασμένο κομμάτι. Το πρόβλημα σε αυτό τον τρόπο αφαίρεσης του σπασμένου κλειδιού είναι ότι οι περισσότεροι δεν διαθέτουν έναν τόσο ισχυρό μαγνήτη αλλά ακόμα και να έχουν δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν να το αφαιρέσουν. Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε κόλλα. Ποια είναι διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε? Απλά βάζετε λίγη κόλλα στο άλλο μισό του κλειδιού και το βάζετε μέσα στην κλειδαριά προσπαθώντας να το κολλήσετε τα δύο κομμάτια του κλειδιού. Μόλις το βάλετε μέσα στην κλειδαριά περιμένετε λίγα λεπτά και στην συνέχεια προσπαθείτε να το τραβήξετε.

2ος Τρόπος

Πριόνι. Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μικρό πριόνι από σέγα. Πριν το χρησιμοποιήσετε πάρτε μία πένσα και κόψτε το πριόνι με τέτοιο τρόπο που να μην είναι λείο και να έχει δόντια στην άκρη. Επίσης πρέπει να βεβαιωθείτε ότι στο τελείωμα του πριονιού υπάρχει ένα μεγάλο δόντι το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σαν αγκίστρι. Μόλις λοιπόν είναι έτοιμο το πριόνι, το βάζετε μέσα με τα δόντια να κοιτάνε προς το μέρος σας. Στην συνέχεια μετακινήστε την λεπίδα πάνω κάτω και προσεκτικά προσπαθήστε να αφαιρέσετε το κλειδί. Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι πιο χρονοβόρος από τους υπόλοιπους αλλά άπαξ και πιάσετε καλά το σπασμένο κομμάτι, αυτό θα πεταχτεί έξω. Μόλις λοιπόν το βγάλετε από την κλειδαριά, θα μπορέσετε να βάλετε το αντικλείδι και να ξεκλειδώσετε την πόρτα σας.

3ος Τρόπος

WD40. Αν έσπασε το κλειδί στην κλειδαριά και το κομμάτι φαίνεται και δεν είναι βαθιά τα πράγματα γίνονται πιο απλά. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι το WD40 και μία πένσα. Αρχικά ψεκάζετε με το WD40 αρκετή ποσότητα μέσα στην κλειδαριά. Χάρη στο μακρύ σωληνάριο το οποίο διαθέτει μας διευκολύνει στην χρήση του. Μόλις ψεκάσετε λοιπόν το αφήνετε να δράσει για 3 λεπτά και να λαδώσει καλά μέσα η κλειδαριά και μετέπειτα με μία πένσα αφαιρείτε το κομμάτι που κλειδιού που εξέχει από την κλειδαριά.

Πρόληψη

Για να μην έρχεστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους προβλήματα πρέπει να περιποιείστε τις κλειδαριές ώστε να συντηρούνται σωστά. Δεν πρέπει να τις παραμελείτε αν δεν θέλετε να δημιουργηθούν θέματα στο ξεκλείδωμα της πόρτας. Μία λύση για καλή λίπανση της κλειδαριάς είναι το WD40. Ακόμα και αν δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα σας το συγκεκριμένο προϊόν σας δίνει την λύση. Το WD40 Multi Use είναι το No. 1 αντισκωριακό σπρέι πολλαπλών χρήσεων και είναι ιδανικό για την λίπανση των κλειδαριών σας και όχι μόνο. Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ!

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε τι πρέπει να κάνετε όταν δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα σας πατήστε εδώ!