tracking

Πως να καθαρίσετε το χαλί σας από δύσκολους λεκέδες!

Ήδη έχει μπει η άνοιξη και οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν επικίνδυνα. Η αλλαγή του καιρού φέρνει ταυτόχρονα και αλλαγές στο σπίτι. Μία από τις βασικότερες και πιο μπελαλίδικες να είναι το μάζεμα των χαλιών. Τα χαλιά προσφέρουν στο σπίτι μία ζεστασιά και θαλπωρή τις κρύες μέρες του χειμώνα. Όμως τα χαλιά θέλουν και την απαραίτητη φροντίδα για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση.

Το σημαντικότερο στην διατήρηση των χαλιών είναι ο σωστός καθαρισμός τους κατά την διάρκεια που τα χρησιμοποιούμε. Ιδίως αν έχετε μικρά και παιδιά ή κατοικίδια, οι πιθανότητες να δημιουργηθούν λεκέδες στο πανάκριβο χαλί σας αυξάνονται αυτόματα. Σε κάθε περίπτωση οι λεκέδες στο χαλί πρέπει να αντιμετωπίζονται σωστά αλλιώς θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα. Παρακάτω λοιπόν θα σας δώσουμε κάποια απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για το πως να καθαρίσετε το χαλί σας από δύσκολους λεκέδες.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

  • Πανάκια

  • Νερό

  • Ξύδι

  • Μαγειρική σόδα

  • WD40 Multi Use

Βήμα 1: Ψεκάστε το λεκέ με WD40

Καθώς το παιδί σας λοιπόν ζωγραφίζει και του ξεφύγει ο μαρκαδόρος και βάψει το χαλί σας ή όπως κάθεστε χαλαροί στο καναπές σας και πίνετε τον καφέ σας κατά λάθος σας χυθεί πάνω στο χαλί, μην πανικοβληθείτε απλά δράστε γρήγορα. Είναι γνωστό ότι όσο πιο γρήγορα καθαρίσετε ένα λεκέ τόσο πιο εύκολο είναι να τον εξαφανίσετε. Πως να καθαρίσετε το χαλί από λεκέδες χρησιμοποιώντας το WD40? Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψεκάσετε απευθείας πάνω στο λεκέ με το μαγικό WD40. To συγκεκριμένο προϊόν είναι γνωστό ως το Νο 1 αντισκωριακό στο κόσμο, παρόλα αυτά έχει πάνω από 2000+ χρήσεις τις οποίες μπορείτε να ανακαλύψετε εδώ!

wd40 7

Βήμα 2: Τρίψτε το λεκέ

Μόλις λοιπόν ψεκάσετε το λεκέ με το WD40 έρχεται η ώρα του τριψίματος. Αρχικά παίρνετε ένα στεγνό καθαρό πανάκι και τρίβετε την περιοχή που βρίσκεται το λεκές. Τρίβετε έντονα μέχρι το προϊόν να εισχωρήσει στο λεκέ. Στην αρχή μπορεί να σας φανεί ότι ο λεκές έγινε πιο έντονος αλλά τρίβοντάς καλά το σημείο θα παρατηρήσετε ότι ο λεκές θα αρχίσει να απορροφάτε στο πανάκι που χρησιμοποιείτε.

Αν θέλετε να αγοράσετε το WD40 πατήστε εδώ!

katharismos xaliou

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε νερό και ξύδι

Μόλις δείτε ότι ο λεκές αρχίζει και υποχωρεί προχωράτε στο επόμενο βήμα που είναι το τρίψιμο με νερό και λίγο ξύδι. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε σε ένα μπολ 3/4 χλιαρό νερό και 1/4 λευκό ξύδι. Όταν το ετοιμάσετε παίρνετε ένα καθαρό πανάκι το βουτάτε μέσα στο μπολ, το στραγγίζετε καλά και στην συνέχεια τρίβετε με αυτό το σημείο που βρίσκεται ο λεκές. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να δείτε ότι ο λεκές έχει εξαφανιστεί τελείως.

πως να καθαρίσετε τα τζάμια 5 (1)

Βήμα 4: Απλώστε Μαγειρική Σόδα

Αφού ο λεκές πλέον έχει φύγει για ένα ολοκληρωμένο καθαρισμό χαλιού μπορείτε να προχωρήσετε σε αυτό το βήμα. Στο σημείο αυτό θα χρειαστείτε την μαγειρική σόδα. Το συγκεκριμένο υλικό δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πραγματοποιήσετε ένα καλό στεγνό καθαρισμό χαλιών. Πως να καθαρίσετε το χαλί με μαγειρική σόδα? Η διαδικασία είναι πολύ απλή, πρέπει μόνο να απλώσετε σε ολόκληρη την επιφάνεια του χαλιού σας αρκετή ποσότητα από την μαγειρική σόδα. Για καλύτερα αποτελέσματα θα προτείναμε να την αφήσετε να δράσει όλη την νύχτα αλλά αν δεν έχετε αυτήν την δυνατότητα αφήστε την για όσο περισσότερη ώρα μπορείτε.

baking soda

Βήμα 5: Αφαιρέστε τη σόδα

Το τελευταίο βήμα του καθαρισμού είναι η αφαίρεση της μαγειρικής σόδας με την ηλεκτρική σκούπα. Αμέσως θα παρατηρήσετε ότι το χαλί σας έχει αλλάξει όψη και έχει ανανεωθεί. Η σημαντικότερη όμως ιδιότητα της μαγειρικής σόδας είναι ότι αφαιρεί όλες τις δυσάρεστες οσμές μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από λεκέδες ή από τα κατοικίδια. Αν θέλετε να δώσετε μία μυρωδιά φρεσκάδας στα χαλιά σας μπορείτε να αναμίξετε στο μπλέντερ μαζί με την σόδα και 3-4 φύλλα δάφνης και μετά να το απλώσετε στα χαλιά σας. Η δάφνη θα δώσει μία διακριτική μυρωδιά καθαρότητας!

Αν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να γυαλίσετε το ξύλινο πάτωμα πατήστε εδώ!

hlektriki skoupa

Τα χαλιά δυστυχώς την περίοδο του χειμώνα λεκιάζονται εύκολα ιδίως αν έχετε παιδιά στο σπίτι. Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα θα μπορέσετε να αφαιρέσετε εύκολα τους περισσότερους λεκέδες και να τα διατηρήσετε καθαρά χωρίς κόπο.  Καλό θα ήταν όσο μπορείτε να τα διατηρείτε καθαρά για να χαίρεστε για πολύ καιρό.

Αν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να γυαλίσετε το ξύλινο πάτωμα πατήστε εδώ!

Επικοινωνία

Vector Brands MIKE Θέτιδος 12 & Α.Παπανδρέου 16675 Γλυφάδα www.vectorbrands.gr

© 2020 WD-40 Company