Πώς να αφαιρέσετε τη τσίχλα από τα παπούτσια σας;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
loading...Loading...

Σας έχει τύχει ποτέ να πατήσετε τυχαία μία νωπή τσίχλα, ενώ περπατάτε ξέγνοιαστοι; Αν σας έχει συμβεί αυτό τότε θα ξέρετε τι πρέπει να επακολουθήσει για να αφαιρέσετε τη τσίχλα. Ωστόσο, δεν πρέπει να πανικοβάλλεστε γιατί καμία τσίχλα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη σχέση σας με τα αγαπημένα σας παπούτσια! Πως? Στη συνέχεια θα βρείτε μερικές από τις συνήθεις μεθόδους για το πως να αφαιρέσετε τη τσίχλα από τους πάτους των παπουτσιών σας.

Κάντε χρήση του πάγου

Μια από τις κύριες μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τη τσίχλα από τα παπούτσια σας είναι η χρήση πάγου. Ναι, σωστά ακούσατε! Τα παγάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απαλλαχτείτε από τις τσίχλες, χωρίς να βλάπτουν το ύφασμα ή το υλικό του πάτου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γεμίσετε μια μεγάλη πλαστική σακούλα με παγάκια και στη συνέχεια τοποθετήστε το παπούτσι σας στην κορυφή της πλαστικής σακούλας, θυμηθείτε να βεβαιωθείτε ότι η πλευρά με την τσίχλα θα πρέπει να είναι καλά βυθισμένη στη σακούλα.

Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε, ωστόσο, ότι τα παγάκια δεν θα έρθουν σε άμεση επαφή με το ύφασμα του παπουτσιού. Γιατί; Ο λόγος είναι απλός! Αρχικά, θα κάνει το παπούτσι σας υγρό, το οποίο μπορεί να είναι πρόβλημα για ένα συγκεκριμένο είδος παπουτσιών και να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Δεν είναι λίγα τα υφάσματα εκείνα που μπορούν να καταστραφούν από το υγρό στοιχείο και αυτό να σας οδηγήσει στο  να πετάξετε το αγαπημένο σας ζευγάρι παπούτσια ενώ εσείς απλά θέλατε να αφαιρέσετε τη τσίχλα.

Σκοπός αυτής της μεθόδου είναι η τσίχλα σε επαρκή χρόνο βύθισης να παγώσει τελείως και να μπορείτε να την απομακρύνετε εύκολα. Το πρόβλημα με αυτή τη μέθοδο, ωστόσο, είναι ότι προφανώς απαιτεί σημαντικό χρόνο για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο πάγος. Έτσι, αν έχετε λίγη ώρα στη διάθεσή σας, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε κάτι άλλο!

Διαλύοντας τη τσίχλα

Γιατί να ανησυχείτε για το πως θα αφαιρέσετε τη τσίχλα από το παπούτσι σας όταν μπορείτε να τη διαλύσετε; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαλυτικά για αυτό το σκοπό. Το διαλυτικό γενικά περιλαμβάνει νάφθα, η οποία είναι εύφλεκτη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εμποτίσετε ένα κομμάτι ύφασμα με νάφθα και να το τρίψετε πάνω στην τσίχλα. Θα δείτε ότι η τσίχλα διαλύεται. Ωστόσο, λόγω των ιδιοτήτων της νάφθας, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις που θα πρέπει να πάρετε. Καταρχάς, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η περιοχή είναι καλά αεριζόμενη, λαμβάνοντας υπόψη πόσο αποπνιχτική είναι η μυρωδιά της νάφθας. Για τον ίδιο σκοπό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης ασετόν για τα νύχια. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με το διαλυτικό που περιγράφτηκε νωρίτερα. Παρομοίως λοιπόν, θα δείτε ότι η τσίχλα διαλύεται εύκολα και εξαφανίζεται. Ωστόσο, η χρήση του ασετόν με βάση την ακετόνη πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά. Γιατί; Επειδή, η ακετόνη αν φτάσει στο ύφασμα του παπουτσιού σας είναι πολύ πιθανό να καταστρέψει ορισμένα είδη παπουτσιών, ειδικά όταν πρόκειται για σουέτ και γενικότερα δερμάτινα παπούτσια.

Σπρέι πολλαπλών χρήσεων WD-40

Όπως πολύ πιθανόν γνωρίζετε το WD-40 έχει πάνω από 2000 χρήσεις, επομένως δεν πρέπει να σας εκπλήσσει το γεγονός ότι μπορεί να αποτελέσει το δεξί σας χέρι για να αφαιρέσετε τη τσίχλα από τα παπούτσια σας. Με το WD-40, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψεκάσετε το προϊόν πάνω στη τσίχλα και απλώς να περιμένετε να δράσει. Αποφύγετε να ψεκάσετε το WD-40 στο ύφασμα των υποδημάτων σας, καθώς μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε ορισμένες επιφάνειες. Το WD-40 θα χρειαστεί μόνο ένα λεπτό προκειμένου να μπορείτε να δείτε τα μαγικά του αποτελέσματα, και στη συνέχεια να σκουπίσετε τη τσίχλα με ένα πανί και να φύγει εύκολα και γρήγορα από το παπούτσι σας. Εάν η τσίχλα δεν αποκολλάται εύκολα, απλώς επαναλάβετε τη διαδικασία. Μόλις απαλλαγείτε από τη τσίχλα, καθαρίστε τη σόλα του παπουτσιού σας έτσι ώστε να μην μείνουν τα ίχνη του WD-40 και … αυτό είναι – τελειώσατε!

Έτσι, την επόμενη φορά που θα πατήσετε τυχαία πάνω σε μία τσίχλα, μην ανησυχείτε γιατί το WD-40 είναι εδώ για εσάς!

Επικοινωνία

Vector Brands IKE Θέτιδος 12 & Α.Παπανδρέου 16675 Γλυφάδα www.vectorbrands.gr

© 2019 WD-40 Company