Πλύσιμο αυτοκινήτου – Απλά βήματα για εύκολο και σωστό καθάρισμα αυτοκινήτου

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
loading...Loading...

Βήμα – βήμα για πλύσιμο αυτοκινήτου

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι μία δουλειά που πρέπει να γίνετε αρκετές φορές κατά την διάρκεια ενός έτους, ειδικά εάν γίνεται καθημερινή χρήση του οχήματος. Είναι σημαντικό να αφαιρούμε την βρωμιά και τις ακαθαρσίες από το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν συντομότερα για να αποφύγουμε τους μόνιμους λεκέδες, την διάβρωση εξαρτημάτων αλλά και για να φαίνεται το αυτοκίνητο πιο όμορφο. Ο πιο εύκολος τρόπος ειδικά εάν δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος είναι να πάμε σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων. Εάν όμως το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι μία διαδικασία που σας αρέσει, παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποια βασικά βήματα για να το κάνετε σωστά.

Σωστή προετοιμασία

Ο χώρος που θα αποφασίσετε να πλύνεται το αυτοκίνητο δεν θα πρέπει να έχει ήλιο γιατί το σαπούνι θα στεγνώσει γρηγορότερα από όσο νομίζετε και θα αφήσει σημάδια στο χρώμα. Επίσης εάν το αμάξωμα καίει, το νερό θα εξατμίζεται γρήγορα χωρίς να προλάβετε να το σκουπίσετε. Προσέξτε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι τελείως κλειστά γιατί σίγουρα δεν θέλετε να μπει νερό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Σηκώστε τους υαλοκαθαριστήρες από το τζάμι και φορέστε ρούχα που δεν σας ενδιαφέρει εάν λερωθούν ή γεμίσουν νερά και σαπούνι.

Οργανώστε τα κατάλληλα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε.

Θα χρειαστείτε λάστιχο, κουβά, σφουγγάρι, πινέλο, γάντια πλυσίματος, πετσί ή πανάκι μικροϊνών και απορρυπαντικά καθαρισμού. Για την διαδικασία του πλυσίματος θα χρειαστεί αρκετό νερό ανάλογα με το μέγεθος του αυτοκινήτου και με τους πόσους λεκέδες έχει το όχημα σας. Καθαριστικό αυτοκινήτου μπορείτε να αγοράσετε από βενζινάδικα ή τοπικά καταστήματα ειδών αυτοκινήτου και σίγουρα πριν το χρησιμοποιήσετε διαβάστε καλά τις οδηγίες χρήσης του και πόσο χρειάζεται να αναμίξετε με το νερό.

Πλύσιμο αυτοκινήτου

Περάστε γρήγορα όλο το όχημα με το σφουγγάρι. Σιγουρευτείτε ότι το σφουγγάρι είναι πολύ υγρό ώστε να αφαιρέσετε το λεπτό στρώμα σκόνης και για να μαλακώσετε τους πιο επίμονους λεκέδες και τυχόν υπολείμματα από έντομα. Εάν υπάρχουν λεκέδες από έντομα, αυτοκόλλητα και ακαθαρσίες πτηνών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WD40 για να τα αφαιρέσετε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Καθαρίστε τις ρόδες του αυτοκινήτου

Συνήθως οι ρόδες του αυτοκινήτου είναι και το πιο βρώμικο κομμάτι. Καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσετε βούρτσα ειδική για ρόδες και μετά με το σφουγγάρι. Μην ξεχάσετε εάν θέλετε να έχετε τέλειο αποτέλεσμα να πλύνετε και τους θόλους από τις ρόδες καθώς εκεί συσσωρεύετε και η περισσότερη βρωμιά.

Επανάληψη του πλυσίματος

Χρησιμοποιήστε πάλι το σφουγγάρι με πολύ νερό και σαπούνι για να περάσετε όλο το αμάξωμα και δώστε προσοχή σε περιοχές με τους περισσότερους λεκέδες. Μην χρησιμοποιείτε βούρτσα για το πλύσιμο αυτοκινήτου γιατί μπορεί να γρατζουνίσετε το αμάξωμα. Επίσης να ελέγχετε το σφουγγάρι γιατί αν το έχετε αφήσει στο έδαφος μπορεί να έχει πάνω του μικρά πετραδάκια και να χαράξετε το όχημά σας. Επαναλάβετε σε περιοχές που δεν έχουν καθαριστεί πλήρως. Ξεπλύνετε με νερό. Προσπαθήστε να κρατήσετε όλο το αμάξωμα υγρό γιατί εάν στεγνώσει οι λεκέδες νερού δεν θα αφήσουν το αμάξι σας να γυαλίσει.

Στέγνωμα

Το πετσί και τα πανάκια από μικροΐνες είναι τα καλύτερα προϊόντα για το στέγνωμα του αυτοκινήτου. Στεγνώστε γρήγορα όλο το αμάξωμα και προσέξτε να μην μείνουν υπολείμματα νερού, ειδικά σε σημεία που μπορεί να δημιουργηθεί σκουριά. Όταν είστε σίγουροι ότι το αμάξι είναι στεγνό χρησιμοποιείστε ειδικό κερί για το γυάλισμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WD40 για να λιπάνετε και να προστατέψετε εξαρτήματα του αυτοκινήτου από την σκουριά, όπως η εξάτμιση, οι κλειδαριές και οι μεντεσέδες της πόρτας. Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εξασθενήσετε τυχόν γρατσουνιές στο χρώμα ή σημάδια από άλλα αυτοκίνητα.

 

 

 

 

 

Επικοινωνία

Vector Brands IKE Θέτιδος 12 & Α.Παπανδρέου 16675 Γλυφάδα www.vectorbrands.gr

© 2018 WD-40 Company