Οι καλύτεροι τρόποι για την αφαίρεση λεκέδων τσαγιού

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
loading...Loading...

Σημαντικά βήματα:

1. Θα πρέπει να γνωρίζετε ή να συμβουλευτείτε τον μαραγκό ή το κατάστημα που αγοράσατε την κουζίνα σας για τις ενδεδειγμένες μεθόδους καθαρισμού του πάγκου σας.

2. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τακτικά αντιβακτηριακά σπρέι για να απολυμαίνετε τις επιφάνειες της κουζίνας σας και να τις κρατάτε καθαρές.

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για την αντιμετώπιση σκληρών κι επίμονων λεκέδων

Οι πάγκοι της κουζίνας σας «ταλαιπωρούνται» αρκετά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Διαρροές, πιτσιλιές και λεκέδες είναι αναγκαία κακά στις καθημερινές εργασίες εντός της κουζίνας.

Οι λεκέδες συνήθως κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται αποκρουστική και αποτελούν βασικό παράγοντα της φθοράς της. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε όμως, εάν ακολουθήσετε τις παρακάτω τεχνικές η κουζίνα σας θα μοιάζει κάτι παραπάνω από καινούργια.

Πως να καθαρίζετε τους πάγκους της κουζίνας σας

Πριν χρησιμοποιήσετε κάποια από τις μεθόδους του παρόντος οδηγού, θα πρέπει να γνωρίζετε ή να συμβουλευτείτε τον μαραγκό ή το κατάστημα που αγοράσατε την κουζίνα σας για τις ενδεδειγμένες μεθόδους καθαρισμού του πάγκου σας.

Καθημερινός καθαρισμός

Όταν μαγειρεύετε καθημερινά, πριν ξεκινήσετε το οτιδήποτε βεβαιωθείτε ότι έχετε την κουζίνα σας καθαρή. Προσπαθήστε να καθαρίζετε επί τόπου τους λεκέδες που δημιουργούνται, αυτό θα σας βοηθήσει να μην γίνονται οι λεκέδες δύσκολοι και μόνιμοι.

Αφού τελειώσετε το μαγείρεμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων για να καθαρίζετε όλους τους λεκέδες που αφήσατε στο πέρασμά σας. Αυτό όχι μόνο θα απομακρύνει τους λεκέδες, τη σκόνη και τα υπολείμματα τροφίμων από τους πάγκους, αλλά θα έχετε και μια έτοιμη και καθαρή κουζίνα, έτοιμη για την επόμενη «αποστολή»!

Απολύμανση

Εκτός από τον καθημερινό καθαρισμό της κουζίνας σας, θα πρέπει επίσης να αφιερώνετε ένα εύλογο χρονικό διάστημα εβδομαδιαία για τη λεγόμενη «γενική» της κουζίνας σας. Αφού ψεκάσετε τις επιφάνειες με αντιβακτηριακό σπρέι, τρίψτε τες καλά με ένα πανί, πριν χρησιμοποιήσετε ξανά το πανί, θα πρέπει να το ξεπλύνετε με ζεστό νερό για να μην μεταδίδονται τα μικρόβια.

Πώς να καθαρίσετε έναν πάγκο από γρανίτη

Βεβαιωθείτε ότι οι πάγκοι από γρανίτη είναι καλά μονωμένοι, διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να διατηρηθούν και να καθαριστούν καθώς απορροφούν πετρέλαιο, διαρροές και λεκέδες.

Ως δοκιμή, ρίξτε μερικές σταγόνες νερού στο γρανίτη και αν απορροφά τις σταγόνες μετά από λίγο, τότε ο γρανίτης δεν είναι καλά μονωμένος. Ο γρανίτης μπορεί να καταστραφεί εύκολα αν δεν χρησιμοποιήσετε τα σωστά προϊόντα. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε λειαντικά υλικά καθαρισμού ή οτιδήποτε περιέχει όξινα συστατικά ή συστατικά που περιέχουν αμμωνία ή λευκαντικό.

Η αφαίρεση λεκέδων τσαγιού είναι πολύ δύσκολη για τους πάγκους από γρανίτη. Σας έχουμε όμως τη λύση! Για να τους καθαρίσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό και διάλυμα πιάτων και στη συνέχεια πρέπει να σκουπίσετε τον πάγκο προσεκτικά με ένα πανί.

Πώς να καθαρίσετε ένα λευκό πάγκο laminate

Το Laminate είναι μια αρκετά προσιτή και ανθεκτική επιλογή για πάγκους κουζίνας, όπου σας δίνουν τη δυνατότητα του εύκολου καθαρισμού και της διατήρησής τους. Αφότου μαγειρέψετε και τους χρησιμοποιήσετε, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα ζεστού νερού και σαπουνιού πιάτων, προκειμένου να τους καθαρίσετε με ένα μαλακό πανί. Αφού τελειώσετε τον καθαρισμό, βεβαιωθείτε ότι ξεπλύνατε τους πάγκους καλά.

Οποιοδήποτε υπόλειμμα των προϊόντων καθαρισμού και απορρυπαντικών μπορεί να βλάψει την επιφάνεια των πάγκων σας και να προκαλέσει σοβαρή βλάβη. Αυτού του είδους οι πάγκοι είναι πολύ ευαίσθητοι στην υγρασία, ως εκ τούτου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κρατάτε τους πάγκους σας τελείως στεγνούς μετά τον καθαρισμό.

Προσοχή! Όπως και στους πάγκους από γρανίτη, μην χρησιμοποιείτε λειαντικά καθαριστικά υλικά ή προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν ισχυρά χημικά για να εξασφαλίσετε ότι οι πάγκοι από laminate θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, αν έχετε λευκούς πάγκους και θέλετε να τους κρατήσετε λαμπερούς, μπορείτε να τους καθαρίσετε με μια πάστα από σόδα και νερό. Εφαρμόστε την πάστα πάνω από τους λεκέδες και αφήστε την για λίγα λεπτά. Μετά από λίγη ώρα, σκουπίστε το με ένα μαλακό πανί.

Η μέθοδος που μόλις προαναφέρθηκε είναι και η ιδανικότερη για την αφαίρεση λεκέδων τσαγιού.

Χρήσιμα tips για το πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από τους πάγκους σας

Σας έχει απασχολήσει κι εσάς το θέμα πως να αφαιρέσετε γρήγορα και αποτελεσματικά λεκέδες λίπους ή από τσάι από τους πάγκους σας;

Υπάρχουν πολλά χρήσιμα και αποτελεσματικά προϊόντα στην αγορά για τον καθαρισμό της κουζίνας. Ωστόσο υπάρχουν και εναλλακτικές προτάσεις, όπως ισχυρά καθαριστικά πολλαπλών χρήσεων για να καταπολεμήσουν τους σκληρούς λεκέδες και να απομακρύνουν τα λίπη και τα κατάλοιπα τροφίμων.

Εάν καθαρίζετε τακτικά την κουζίνα σας, δεν πρέπει να ανησυχείτε για την καταπολέμηση λεκέδων. Ωστόσο, αν έχουν δημιουργηθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σπιτικές συνταγές για την απομάκρυνσή τους, όπως είναι το μείγμα με τη μαγειρική σόδα που προαναφέρθηκε.

Η μαγειρική σόδα μπορεί να γίνει το μαγικό σας ραβδί στην απομάκρυνση των λεκέδων από τους πάγκους της κουζίνας. Μάλιστα, είναι η ιδανικότερη λύση για την απομάκρυνση λεκέδων από τσάι.

Καθαρισμός λεκέδων για όλους τους πάγκους με τη χρήση του WD40

Το WD40 μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε πολλά είδη λεκέδων από διάφορες επιφάνειες και μάλιστα πολύ εύκολα, όπως λεκέδες από τρόφιμα, τσάι, καφέ ακόμη και λεκέδες από άλλες ουσίες, όπως προϊόντα μακιγιάζ σαν τη μάσκαρα και το κραγιόν που μένουν επίμονα σε υφάσματα.

Απλώς ψεκάστε κάποιο τύπο WD40 στο λεκέ και αφήστε το εκεί για λίγο. Θα δείτε το λεκέ να διαλύεται και να εξασθενεί. Αφού περάσουν μερικά λεπτά, καθαρίστε την επιφάνεια με ένα μαλακό καθαρό πανί και βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλα τα υπολείμματα του WD40.

Επικοινωνία

Vector Brands IKE Θέτιδος 12 & Α.Παπανδρέου 16675 Γλυφάδα www.vectorbrands.gr

© 2018 WD-40 Company