Αποθήκευση εργαλείων κήπου – Πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν βάλετε τα εργαλεία κήπου στην άκρη για το χειμώνα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
loading...Loading...

Ενώ ο χειμώνας είναι μια υπέροχη εποχή για διάφορους λόγους, η κηπουρική είναι μια δραστηριότητα  που κανείς δεν την επιλέγει κατά τους χειμερινούς μήνες και για αυτονόητους λόγους. Έτσι, όταν ο χειμώνας πλησιάζει, είναι σημαντικό όχι μόνο να αποθηκεύετε τα εργαλεία κήπου σας στην αποθήκη, αλλά και για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα χαλάσουν από την υγρασία του κρύου και βροχερού χειμώνα. Είναι πέραν του προφανές ότι μέρη σαν την αποθήκη ή το γκαράζ έχουν ακόμη περισσότερη υγρασία εν συγκρίσει με το σπίτι σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Και συνήθως οι περισσότεροι επιλέγουν να αποθηκεύουν εκεί τα εργαλεία κήπου τους, έτσι δεν είναι; Επομένως, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τα εργαλεία σας είναι σε θέση να αντέξουν την υγρασία και να μην επηρεαστούν από τη διάβρωση.

Παρακάτω είναι μερικά από τα μέτρα που πρέπει να λάβετε πριν την αποθήκευση εργαλείων κήπου:

Μηχανές του γκαζόν

Η αποστράγγιση του καυσίμου πριν από την αποθήκευση των μηχανών του γκαζόν είναι ιδιαιτέρως σημαντική, κυρίως αν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε μετέπειτα και να είναι σαν καινούργια. Ο λόγος που πρέπει να αποστραγγίσετε το καύσιμο, είναι επειδή το αλκοόλ στο καύσιμο καταστρέφει τα πλαστικά μέρη που έρχεται σε επαφή και ταυτόχρονα προκαλεί σκουριά στη δεξαμενή καυσίμων. Ο ιδανικότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να την αποστραγγίσετε γυρνώντας ανάποδα τη μηχανή έως ότου αδειάσει και η τελευταία σταγόνα καυσίμου.

Είναι επίσης σημαντικό να αποσυνδέσετε την μπαταρία έτσι ώστε η μηχανή κοπής γκαζόν να μην μπορεί να ξεκινήσει τυχαία. Ακούγεται αστείο; Δεν μοιάζει ωστόσο καθόλου απίθανο στην προσπάθειά τους τα παιδιά σας να κατεβάσουν το ποδήλατο, ή να πάρουν κάτι από την αποθήκη να ενεργοποιήσουν τυχαία τη μηχανή και να προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Τέλος μην διστάσετε να δαπανήσετε αρκετό από το χρόνο σας προκειμένου να καθαρίσετε καλά τη μηχανή. Είναι πολύ σημαντικό να τρίψετε πολύ καλά τις λεπίδες προκειμένου να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα από χορτάρια που είναι πάνω στους «κόφτες». Στη συνέχεια πλύνετε την περιοχή κάτω από τη μηχανή γκαζόν, με έναν εύκαμπτο σωλήνα, γυρίζοντας το χλοοκοπτικό στο πλάι του. Σκεφτείτε να δώσετε στο χλοοκοπτικό σας ένα στρώμα προστατευτικού λιπαντικού, όπως το WD-40. Αυτό θα βοηθήσει τη μηχανή σας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα σκουριάσει από την υγρασία. Αυτή η στρώση από λιπαντική ουσία θα σας διασφαλίσει την ιδανική συντήρηση της μηχανής σας. Τέλος, μην ξεχάσετε να αντικαταστήστε τα μπουζί.

Εργαλεία χειρός

Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα εργαλεία χειρός καθαρά, ανά πάσα στιγμή. Εάν αυτό το κάνατε καθ’ όλη τη διάρκεια της κηπουρικής και τα εργαλεία σας ήταν καθαρά και τακτοποιημένα, τότε δεν θα υπήρχαν πολλά προβλήματα κατά την αποθήκευση τους για το χειμώνα. Ωστόσο, αν είναι βρώμικα τότε είναι σημαντικό να τα καθαρίσετε πριν τα τοποθετήσετε στο αποθηκευτικό χώρο.

Για να καθαρίσετε καλά τα εργαλεία σας χρησιμοποιήστε μία σκληρή βούρτσα. Σε περίπτωση που τα εργαλεία σας διαβρωθούν σε κάποια σημεία (σηματοδοτώντας ότι θα έπρεπε να τα φροντίσετε καλύτερα), πάρτε ένα γυαλόχαρτο για να παρατείνετε το χρόνο ζωής τους. Βασική προϋπόθεση είναι να φοράτε γυαλιά, ανά πάσα στιγμή, κατά την εκτέλεση αυτής της εργασίας καθαρισμού, διότι τα κομμάτια σκουριάς μπορούν να βλάψουν τα μάτια σας και καλό θα ήταν να φοράτε και γάντια.

Είναι σημαντικό να ελέγξετε τις ξύλινες λαβές των εργαλείων για τυχόν θραύσματα και ρωγμές που μπορεί να υπάρχουν. Εάν αυτό συμβαίνει η ιδανικότερη λύση θα ήταν να αντικαταστήσετε τις λαβές ή να διορθώσετε τις ρωγμές με κόλλα ή ταινία.

Το πιο σημαντικό μέρος, κατά τη συντήρηση και αποθήκευση εργαλείων χειρός είναι ο ψεκασμός τους με ένα λιπαντικό. Ο λόγος που επιμένουμε τόσο πολύ σε αυτό είναι επειδή σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα πάνω στα εργαλεία σας, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα διαβρωθούν από την υγρασία του χειμώνα. Για ακόμη μια φορά το WD-40 είναι εδώ για να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Ένας ψεκασμός με WD-40 εξασφαλίζει ότι τα εργαλεία σας προστατεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε αυτή την αγαπημένη εποχή για μικρούς και μεγάλους χωρίς καμία ανησυχία για τα εργαλεία του κήπου σας.

Γλάστρες

Πόσοι από εσάς ξέρατε ότι απαιτείται μία διαδικασία σωστής αποθήκευσης εργαλείων και για τις γλάστρες σας; Κι όμως! Αντί απλώς να βάζετε τυχαία τη μία γλάστρα πάνω στην άλλη, πρέπει να ακολουθήσετε μία διαδικασία προκειμένου να τις διατηρήσετε αναλλοίωτες στην υγρασία του χειμώνα. Διότι, η υγρασία μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης μύκητα μέσα στις γλάστρες, κάτι που καταστρέφει τα φυτά που καλλιεργούνται σε αυτές.

Για να απαλλαγείτε από οποιοδήποτε μύκητα που μπορεί να υπάρχει στις γλάστρες, τρίψτε τες με ένα ειδικό πινέλο καθαρισμού. Στη συνέχεια, βυθίστε τες σε διάλυμα χλωρίνης για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Αυτή η τεχνική σκοτώνει όλα τα μικρόβια στις επιφάνειες των γλαστρών. Αφού στεγνώσουν, ψεκάστε με WD-40, γιατί έτσι θα αποτρέψετε τη συσσώρευση νερού στις επιφάνειες λόγω της στεγανωτικής ιδιότητας του προϊόντος. Ένα στρώμα WD-40 σας διασφαλίζει ότι δεν θα αναπτυχθούν μύκητες στις γλάστρες σας λόγω υγρασίας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Τα Θαύματα του WD-40 στην αποθήκευση εργαλείων

Το WD-40 είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αποθήκευση εργαλείων κήπου σας για το χειμώνα. Το WD-40 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εργασίες όπως η προστασία των ψαλιδιών σας, των λεπίδων κοπής και των μηχανών κοπής όχι μόνο από τα συντρίμμια αλλά και από την υγρασία που υπάρχει αυτή την περίοδο και στις αποθήκες και τα γκαράζ που συνήθως αυτά αποθηκεύονται. Ή, απλώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το καθαρισμό των εργαλείων σας. Γενικότερα το φάσμα των χρήσεών του είναι τεράστιο και χωρίς τέλος. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ένα στρώμα WD-40 εξασφαλίζει ότι θα βρείτε τα εργαλεία σας μετά το χειμώνα όπως τα αφήσατε και χωρίς σκουριά.

Επικοινωνία

Vector Brands IKE Θέτιδος 12 & Α.Παπανδρέου 16675 Γλυφάδα www.vectorbrands.gr

© 2019 WD-40 Company